Nihat Hatipoğlu Kimdir? Ramazan’da Program Yapacak Mı?

Ramazan aylarının en çok izlenen isimlerinden Nihat Hatipoğlu; bu yıl da iftar ve sahurlarda beklenen başlıca figürlerden.

nihat hatipoglu 1

Geçtiğimiz ay yaşanan deprem felaketinin sonrasında da birçok kez gündeme gelen Nihat Hatipoğlu; önümüzdeki hafta bir yenisini daha yaşayacağımız Ramazan ayının başat figürlerinden biri haline geldi. Uzun yıllardır Ramazan aylarındaki programlarıyla büyük bir takipçi kitlesi elde eden Prof. Hatipoğlu, toplumun sözüne itibar ettiği figürler arasında üst sıralarda yer alıyor. Her Ramazan ayında vatandaşları dini anlamda bilgilendirmeyi amaçlayan programlar yapan tecrübeli ilahiyatçı, akademik anlamda da başarılı bir kariyer çizgisi yakalamış durumda.

Nihat Hatipoğlu kimdir? Yaptığı çalışmalar neler? Ramazan’da program yapacak mı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen kısımlarında okuyucuyla buluşuyor.

Nihat Hatipoğlu’nun Hayatı

11 Mayıs 1955 tarihinde Diyarbakır’da dünyaya gelen Nihat Hatipoğlu; ilkokul dönemini Siirt ve Malatya’da geçirdi. Uşak İmam Hatip Lisesi’nde ve Uşak Lisesi’nde ortaöğretim tecrübesini yaşayan Hatipoğlu, üniversitede ise günümüze dek süregelecek ilahiyat alanındaki kariyerini başlattı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan ünlü ilahiyatçı, profesyonel kariyerini de üniversite içerisinde sürdürdü. 1985-1987 yılları arasında Mısır’da Arapça dersleri alan Hatipoğlu; doktorasını ise Hadis Ana Bilim dalında ”Kur’an-ı Kerim’in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü” teziyle tamamladı.

2000 yılında doçentlik unvanını kazanan Nihat Hatipoğlu, bu unvanı taşırken televizyon kariyerine adım attı. Profesörlüğe ilerlediği süreçte televizyonun en önemli ilahiyatçılarından olmayı başaran Hatipoğlu, 2012 yılında ise profesör unvanını elde etti. 2017’den bu yana Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi olan Nihat Hatipoğlu, düne kadar ise Gaziantep İslami Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde kurucu rektörlük görevini üstlenmekteydi. Yaptığı açıklamayla görevini devrettiğini duyuran Hatipoğlu’nun, bugün itibarıyla hangi üniversitede görev alacağı ise belirsizliğini koruyor. Başarılı ilahiyatçı, Gaziantep’teki görevi öncesinde Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi’nde ders vermekteydi.

Ulusal televizyonlardaki kariyerine 2000’li yılların başlarında adım atan Nihat Hatipoğlu; 5 yıl boyunca Ankara’daki Kanal A’da görev aldı. Aynı dönemde Ankara’nın yerel radyolarında da programlar yapan Hatipoğlu, 2004 yılında Flash TV ile İstanbul kanallarına transfer oldu. Burada elde ettiği başarıyla 2005’te yaşanan Ramazan ayında Star TV’ye geçen ünlü ilahiyatçı, 2010 yılına dek Star’da iftar ve sahur programları sundu. Ayrıca her Perşembe gecesi yayınlanan Dosta Doğru programının da sunuculuğunu üstlendi.

İslam’a ve Hz. Muhammed’e dair anlattığı hikayeleriyle toplumun beğenisini kazanan Nihat Hatipoğlu; 2010 yılının sonrasında atv’de görev almaya başladı. Burada yaptığı programlarla Türkiye’nin en çok izlenen iftar ve sahur programlarına imza atan Hatipoğlu, yakın döneme kadar Sultanahmet Meydanı’nda yapılan çekimlerde halkla bir arada iftar ve sahur sürecini yaşatmaktaydı. Programlarını atv’de yaptığı dönemde aldığı ücretle ve yaptığı yatırımlarla da birçok kez kamuoyunun gündemine gelen ünlü ilahiyatçı; son dönemde ise Türkiye Tek Yürek isimli bağış programındaki sunuculuğuyla da konuşulmuştu.

Nihat Hatipoğlu’nun, 23 Mart Perşembe günü başlayacak olan Ramazan ayında da programlarıyla ekranda olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version