Mustafa Avkıran Kimdir? Adım Farah Yeni Bölüm Ne Zaman?

Uzun yıllardır tiyatro sahnelerinde yer alan Mustafa Avkıran, oynadığı dizilerle de ülkenin popüler figürlerinden biri oldu.

mustafa avkiran 1

2000’li yıllardan itibaren birçok popüler dizide rol alan Mustafa Avkıran; günümüzde de istikrarlı bir kariyer çizgisi sergiliyor. Dizilerdeki alışılagelmiş “baba, dede” rollerinden çok daha farklı karakterlere imza atan ünlü oyuncu; bir yandan da 40 yıla yakın bir süregelen tiyatroculuk kariyerini devam ettirmekte. Tiyatro yolculuğunu eşi Övül Avkıran’la birlikte sürdüren başarılı isim, bu sezon ise Adım Farah dizisinde rol almakta.

Mustafa Avkıran kimdir? Adım Farah yeni bölüm ne zaman? Kuzey Güney tokat sahnesi nasıl çekildi? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Mustafa Avkıran’ın Hayatı

3 Mart 1963 tarihinde Gaziantep’te dünyaya gelen Mustafa Avkıran; gençlik yıllarından itibaren tiyatro yapmayı sürdüren bir isim. 1983 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun olan ünlü oyuncu; sonraki dönemin tamamında tiyatro sahnelerinde ve ekranlarda yer aldı. 80’li yıllarda Anadolu’nun birçok ilindeki şehir tiyatrolarında görev alan Avkıran; aynı dönemde birçok üniversite tiyatrosunda da yönetmenlik yaptı. 1993 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu’nun müdürlüğüne getirilen başarılı oyuncu, 1995’te politik nedenlerle buradan ayrıldı.

1987’den bu yana televizyon dizilerinde oynayan ünlü isim; dönemin önemli TRT dizilerinin oyuncu kadrosunda yer aldı. 1995’te oynadığı ilk sinema filmi Sokaktaki Adam’da gösterdiği performans, Avkıran’a Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazandırdı. 1996 yılında ise ülkemiz sinemasının önemli filmlerinden İstanbul Kanatlarımın Altında’da oynadı. 1998’de Biket İlhan’ın Kayıkçı filminde rol alan ünlü oyuncu, 1999’da ise dönemin en popüler yapımlarından Yılan Hikayesi’nin ana kadrosundaydı.

Yılan Hikayesi’nin devam ettiği dönemde İstanbul’da tiyatro kurma girişimlerine başlayan Mustafa Avkıran; eşi Övül Avkıran ile birlikte İSM 2. Kat’ı kurdu. Sonraki yıllarda Garajistanbul adlı mekanın kurulmasına da öncülük eden ünlü isim, uzun bir süre bu mekanın sanat yönetmenliğini üstlendi. Yılan Hikayesi sonrasında da birçok projede rol alan Avkıran; 2002 yılında oynadığı Kınalı Kar dizisiyle popülerliğini katbekat arttırdı. Dizinin kötü adamı Cabbar Ağa’yı canlandıran ünlü oyuncu; bu dizinin ardından birçok projede “sert baba” olarak tanımlanan rollerde yer aldı.

Kınalı Kar sonrasında da birçok farklı dizinin kadrosunda boy gösteren Avkıran; 2008’de bir kez daha uzun soluklu bir dizinin içerisindeydi. Yaprak Dökümü’nde de performansıyla takdir toplayan başarılı oyuncu, dizinin iki yıl sonrasında Av Mevsimi filmindeki performansıyla da oldukça başarılı bulundu. 2011 yılında Kuzey Güney dizisinde oynamaya başlayan Mustafa Avkıran; 2 sezon boyunca bu dizideki Sami Tekinoğlu karakteriyle beğeni topladı. Bir röportajında oğlunu oynayan Kıvanç Tatlıtuğ’un isteğiyle kendisine tokat atmak durumunda kaldığını söyleyen Avkıran; dizideki performansların tamamının başarılı olduğuna da değinmişti.

Kuzey Güney dizisi sonrasında Kaçak, Sevdam Alabora, Filinta, Azize ve Yeni Gelin gibi dizilerde de boy gösteren Mustafa Avkıran; oynadığı her karakterde dikkat çekmeyi başardı. 2020’de Çukur’un kadrosuna dahil olan ünlü oyuncu; buradaki “kötü adam” performansıyla da izleyenlerden tam not aldı. 2021’de ise, kısa sürede ekranlara veda eden İçimizden Biri dizisinde oynadı. Günümüzde devam eden Adım Farah isimli dizinin kadrosunda yer alan Mustafa Avkıran; bu dizide de izleyicinin beğenisini kazandı. Her Çarşamba izleyiciyi ekran başına toplayan dizi, reyting tablosunun üst sıralarında.

Exit mobile version