Metin Arolat yaşamını yitirdi

Mevlana'nın 23'üncü kuşaktan torunu olan Metin Arolat, iki hafta önce "Hayatta en mutlu olduğum yer sahne" açıklamasında bulunmuştu. Ancak, bir otelde sahne aldığı sırada aniden yere yığıldı. 52 yaşındaki Arolat, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

metin arolat habermeydan 1

Metin Arolat yaşamını yitirdi.

Mevlana’nın 23’üncü kuşak torunu olan Metin Arolat, iki hafta önce “Hayatta en mutlu olduğum yer sahne” demişti. Ancak, Kozyatağı’ndaki bir otelde sahne aldığı sırada performansına ara verdikten sonra tekrar sahneye döndüğünde, ilk şarkısını söylerken bir anda yere yığıldı. Çağrılan sağlık ekipleri, Arolat’a uzun süre kalp masajı yaptı. Sağlık ekibi, 52 yaşındaki sanatçının duran kalbini tekrar çalıştırmayı başarsa da hastaneye götürülürken kalbi yeniden durdu. Menajeri Halil Yıldırım, Arolat’ın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Metin Arolat’ın cenazesinin, pazar günü Teşvikiye Camii’nde öğle namazının ardından memleketi İzmir’e gönderileceği öğrenildi. İzmir’de pazartesi günü Hacımustafa Beşikçioğlu Camii’nde cenaze namazı kılınacak ve ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedileceği belirtildi. Arolat’ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin tamamlanmasının ardından ablası Fatoş Alkan’a teslim edildi. Fatoş Alkan, Adli Tıp Kurumu önünde gözyaşlarına boğularak, “Sözün bittiği yer, söylenecek hiçbir şey yok” dedi.

Arolat’ın yakın arkadaşı Demet Sağıroğlu, acı haberi alır almaz hastaneye koştu. Sağıroğlu, “Sahneye çıktıktan 20 dakika sonra kötü olmuş, arka tarafa gitmiş. ‘Tamam çok iyiyim ben’ demiş tekrar sahneye çıkmış. Rejim yapıyordu, herhalde kalbi kaldırmadı” şeklinde konuştu. Sağıroğlu, “Çok yakın arkadaşımdı. Gülerek gitti. Menajeri öyle söyledi. Çok neşeli biriydi” dedi.

Metin Arolat, 28 Mayıs 1972’de İzmir’de dünyaya geldi. Baba tarafından Ali Muhsin Paşa ve Hasan İzzet Paşa’nın torunu olan Arolat, Mevlana’nın da torunuydu. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a taşındı ve reklamcılık eğitimi aldı. 1995’te “Ayrılık Olmaz” albümüyle müzik kariyerine adım atan Arolat, aynı zamanda yönetmenlik de yaptı. 2020’de kaybettiği annesine verdiği sözü tutarak hayata tutunmaya çalıştığını ifade etmişti. Arolat, iki hafta önce Armağan Çağlayan’ın programında, ağabeyinin kaybının büyük bir travma olduğunu ve hala her gece onunla konuşmadan uyuyamadığını dile getirmişti.

Exit mobile version