Melisa Sözen Kimdir? Yeni Dizisi Ne Zaman Başladı?

Ülkemiz sinemasının en başarılı oyuncularından Melisa Sözen, yakın dönemde yeni projelerle ekranlara dönmeye hazırlanıyor.

melisa sozen 1

Ünlü oyuncu Melisa Sözen, son yıllarda yer aldığı her yapımla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir isim. Yer aldığı televizyon dizileri ve sinema filmleriyle takdir toplayan yıldız oyuncu, genç yaşta başladığı kariyerinde önemli başarılar elde etti. Son olarak “Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?” isimli Netflix dizisiyle ekranlara geri dönen Melisa Sözen; izleyicilerinin uzun süreler boyunca ayrı kalamadığı figürlerden biri. Ülkemiz sinemasının en başarılı yapımlarında dahi boy gösteren ünlü isim, Fransız sinemasında da rol almaya başladı.

Melisa Sözen kimdir? Yeni dizisi ne zaman başladı? Sinemaya hangi filmi geliyor? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümünde okuyucuyla buluşuyor.

Melisa Sözen’in Hayatı

6 Temmuz 1985 tarihinde İstanbul’da doğan Melisa Sözen; gençlik dönemlerinden bu yana oyunculuk mesleğine yönelmiş durumda. Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olan ünlü oyuncu; 90’lı yıllardan itibaren ekranlarda görünmekte. Aynı dönemde tiyatro oyunlarında da boy göstermeye başlayan Sözen, her iki alanda da gösterdiği performansla takdir topladı. İlk ekran tecrübesini 1997 yılında Baba Evi dizisinde yaşayan Melisa Sözen, sonrasında 2000’li yıllara dek birçok farklı yapımda rol aldı.

2001’de ilk sinema filminde yer alan Sözen, Çağan Irmak’ın Bana Şans Dile filmiyle bu alandaki kariyerine adım attı. 2000’li yılların başlarında birçok yerli dizide kısa süreli roller elde eden ünlü isim, dönemin en başarılı projelerinden Asmalı Konak’ta da konuk oyuncu olarak bulundu. 2003’te Okul filmiyle bir kez daha sinema tecrübesi yaşayan Melisa Sözen; 2004 yılında tüm Türkiye tarafından tanınacağı projeyi kabul etti. Çağan Irmak’ın yazıp yönettiği Çemberimde Gül Oya dizisindeki Feriha karakteriyle beğeni toplayan Sözen; sonraki projelerinin büyük bir kısmında da başrol oynadı.

2004 yılında O Şimdi Mahkum, 2005 yılında Cenneti Beklerken, 2006 yılında Eve Giden Yol: 1914 filmlerinde rol alan Melisa Sözen; 2007-2008 yılları arasında ise döneminin en başarılı oyuncularının yer aldığı Bıçak Sırtı dizisinin başrollerinden biriydi. 2009’da Bir Bulut Olsam dizisindeki Narin karakteriyle televizyon izleyicisinin takdirini kazanan Sözen, ertesi yıl ise Yavuz Turgul’un yönettiği Av Mevsimi filminde Şener Şen ve Cem Yılmaz’la birlikte başrolleri paylaştı.

2012 yılında kısa bir süre Muhteşem Yüzyıl kadrosunda yer alan Melisa Sözen, aynı yıl TRT 1’de yayınlanan Şubat dizisinde Yağmur ve Sabah isimli ikiz kardeş karakterlere hayat verdi. 2014 yılında ise kariyerinin en başarılı dönemlerinden birini yaşadı. Nuri Bilge Ceylan’ın Kış Uykusu filminde Haluk Bilginer’le başrolleri paylaşan Sözen; filmin Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazanmasıyla birlikte Avrupa sinemasının da dikkatini çekti. 2015 yılında Beş Kardeş dizisinde ve Bir Varmış Bir Yokmuş filmlerinde oynayan Sözen; 2017 yılı itibarıyla Fransız filmlerinde boy göstermeye başladı.

2017’de Le Bureau des légendes ve 2019’da Damien veut changer le monde filmlerinde oynayan Melisa Sözen; bu yapımlardaki performanslarıyla beğeni topladı. 2017’de 7 Yüz ve 2020’de Alef dizileriyle dijital platform dizilerine de giriş yapan Melisa Sözen, geçtiğimiz ay gösterime giren “Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?” dizisiyle de ilk Netflix projesinde oynamış oldu.

2013 yılında ünlü oyuncu Alican Yücesoy’la evlenen Sözen, bir yıl sonra ayrılma kararı aldı. Magazin dünyasında görünmemesiyle bilinen başarılı oyuncunun, uzun bir süredir mor ve ötesi grubunun solisti Harun Tekin’le birlikte olduğu biliniyor.

Exit mobile version