Mahsun Kırmızıgül Kimdir? Prestij Meselesi Filmi Ne Zaman Çıktı?

Son olarak Prestij Meselesi filmiyle sinemalara gelen Mahsun Kırmızıgül, bir yandan da müzik kariyerini sürdürmeye devam ediyor.

mahsun kirmizigul 1

90’lı yıllarda arabesk müziğe damga vuran isimlerden Mahsun Kırmızıgül, günümüzde ise sinema kariyeriyle konuşulan bir isim haline geldi. Yakın dönemde müzik çalışmaları yapmasına rağmen sinemacılıktaki iddiasından vazgeçmeyen ünlü isim; son olarak Prestij Meselesi filmiyle beyaz perdeye geri dönmüştü. Deprem sürecindeki yardım çabası ve gösterdiği eforla da takdir toplayan Mahsun Kırmızıgül, yaklaşık 30 yıldır ülkenin en şöhretli isimlerinden biri.

Mahsun Kırmızıgül kimdir? Prestij Müzik neden dağıldı? Prestij Meselesi filmi ne zaman çıktı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümünde okuyucuyla buluşuyor.

Mahsun Kırmızıgül’ün Hayatı

26 Mart 1969 tarihinde Diyarbakır’da Abdullah Bazencir ismiyle dünyaya gelen Mahsun Kırmızıgül; 22 çocuklu bir ailenin ferdi. Babasının annesi ve kardeşlerini terk etmesi nedeniyle uzun yıllardır babasını görmeyen ünlü isim; ilkokul çağına dek Diyarbakır’ın Hani ilçesinin Vezir köyünde yaşadı. Sonrasında Diyarbakır’ın merkezine taşınan aile, burada hayata tutunmaya çalıştı. Ağabeyinin ölümü sonrasında aileye bakma yükümlülüğünü üstlenen Mahsun Kırmızıgül, bu dönemde çiğ köftecilik ve çaycılık gibi birçok mesleği yapmıştır.

80’li yıllardan itibaren sesiyle dikkat çekmeye başlayan Mahsun Kırmızıgül, 1984 yılından itibaren altı farklı amatör albüm yaptı. 90’lı yıllara gelen süreçte bu albümlerle sesini duyurmayı başaran ünlü şarkıcı, bu dönemde ise ülkenin en popüler isimlerinden biri oldu. Diyarbakır’daki hayatının ardından İstanbul’da müzik kariyerini sürdüren Kırmızıgül; Prestij Müzik fırsatının önüne çıkmasıyla birlikte, uzun yıllar sürecek başarılı bir kariyerin ilk adımlarını atmıştır.

1994 yılında yayınladığı 12’den Vuracağım albümüyle ülke çapında şöhret olan Mahsun Kırmızıgül; albüm içerisindeki birçok şarkısıyla birlikte günümüzde de hatırlanan bir çalışmaya imza attı. Sonraki süreçte Prestij Müzik’in yükselişinin başat unsurlarından olan ünlü şarkıcı; aynı dönem piyasaya çıkan Özcan Deniz ve Alişan gibi isimlerle de ortak çalışmalar yaptı. Prestij Müzik içerisinde prodüktörlük deneyimi de elde eden Kırmızıgül; bir yandan da kendi müzik kariyerinde önemli başarılar kazanmayı sürdürdü. 1998’de çıkardığı Yıkılmadım albümü, yılın en çok satan albümü unvanını elde etti.

2000 yılında çıkardığı Yoruldum albümüyle de benzer bir başarıya imza atan ünlü isim; sonraki müzik kariyerinde ise yalnızca 3 albüm yaptı. 2004’te Sarı Sarı – Başroldeyim, 2006’da Dinle ve 2022’de Hoş Geldin albümlerini piyasaya süren ünlü şarkıcı; 2000’li yılların sonlarından itibaren sinema kariyerine odaklandı.

Sinema alanında yaptığı üretimlerle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Mahsun Kırmızıgül, ilk yapımı Beyaz Melek’ten itibaren gişede önemli başarılar kazandı. 2007’de Beyaz Melek filmiyle ticari sinemadaki varlığını ispatlayan Kırmızıgül, 2009’da vizyona giren Güneşi Gördüm filmiyle de ülkemizin Oscar aday adayı olarak gösterildi. 2010’da New York’ta Beş Minare, 2015’te Mucize, 2017’de Vezir Parmağı, 2019’da ise Mucize 2: Aşk’ı vizyona sokan ünlü yönetmen; Vezir Parmağı filmi haricindeki tüm yapımlarında önemli gişe başarıları kazandı.

Bu yıl vizyona giren Prestij Meselesi filmi ise, vizyona girdikten 3 gün sonra Kahramanmaraş Depremi’nin yaşanması sebebiyle gösterimden çekildi. Filmin, 2023’ün ilerleyen dönemlerinde yeniden gösterime girmesi bekleniyor.

Exit mobile version