Mabel Matiz Times Meydanı’nda

Mabel Matiz’in 5. solo albümü 'Fatih', New York'taki Times Meydanı’ndaki tanıtım alanında gösterildi.

Mabel Matiz Times Meydaninda habermeydan

Mabel Matiz Times Meydanı’nda.

Mabel Matiz’in 5. solo albümü “Fatih”, yayına girmesiyle beraber dünya çapında bir etkileşime imza attı. Spotify, ünlü New York Times Meydanı’ndaki tanıtım alanlarında ilk defa Türkiye’den bir albüm tanıtımı olarak Mabel Matiz’in albümüne yer verdi.

Başarılı albümde 20 farklı prodüktörle çalışıldı. 25 şarkıdan oluşan ve Kalben, Aşkın Nur Yengi, Melike Şahin gibi önemli kadın sanatçılarla düetlerin yer aldığı albümün çıkış şarkısı ‘Numaracı’nın klibi ise dinleyicilerden beğeni topluyor.

MABEL MATİZ KİMDİR?

Mabel Matiz, kimlikteki adıyla Fatih Karaca, 31 Ağustos 1985’te Mersin’in Erdemli ilçesinin Tömük kasabasında ev hanımı Maya Karaca ile tır şoförü ve Kıbrıs Gazisi Ali Karaca’nın ilk çocuğu olarak dünyaya geldi.

Çocukken yoğun olarak yaşadığı kekemelik, kendini ifade edememe durumu onu, yazmaya teşvik etmiş ve bu durum onu yeni ifade arayışlarına götürerek müziğe, edebiyata ve şarkı söylemeye yöneltmiştir.

Lise 2’deyken (2001-2002) Yunus Emre’nin hayatını konu alan bir tiyatro oyununda başrol oynadı ve bu oyunun hazırlık çalışmaları sayesinde bir yıl boyunca kekemeliğini kontrol altına almayı öğrenmiştir.

İlk müzik çalışmalarını üniversite yıllarında gerçekleştirdi. 2005 yılında tıp fakültesinden arkadaşı Duygu Has’la birlikte, akustik duo olarak değerlendirilebilecek cover grubunu kurdu.

İlk şarkılarını yine 2005’te yazmaya başladı. Bunlardan en belirgin olanı 2007 yazdığı ve sonradan ilk albümünün çıkış şarkısı olacak olan “Arafta”dır. Sanatçı 2008’de, dönemin aktif müzik platformu olan Myspace’te bir sayfa açarak, gitar – vokal olarak kaydettiği şarkılarının ilk demolarını burada anonim olarak yayınladı.

2009 yazında müziğine büyük ilgi gösteren Engin Akıncı ile tanışarak ilk solo albümünün hazırlıklarına başlamış, proje dahilinde Alper Erinç ve Alper Gemici ile bir araya gelerek albüm için stüdyoya girmiştir. Mabel, müzikal prodüktörlüğünü ve bütün aranjelerini Alper Gemici ile birlikte üstlendiği ve 1 yıldan fazla bir süredir üzerinde çalıştığı, kendi adını taşıyan ilk albümünü 11 Mayıs 2011’de Zoom Kurumsal etiketiyle çıkarmıştır.

Kendi adını taşıyan ilk albümü yayınlanır yayınlanmaz çok geniş bir kitleye ulaşan Mabel Matiz, dinleyicileri ve Türkiye’nin önde gelen müzik eleştirmenleri tarafından ülkemizin en fazla gelecek vadeden genç müzisyenleri arasında gösterilmiştir. 2011 yılında yapılan değerlendirmelerde, ilk albümü, yılın en iyi ilk 10 albümü arasında gösterilmiş, albümde yer alan “Arafta”, “Söylese O Ben Söyleyemem”, “Kül Hece”, “Filler ve Çimen” ve “Barışırsa Ruhum” adlı şarkılara çekilen video klipler büyük beğeni toplamıştır.

Mart 2013 yılında başladığı uzun ve çok ayaklı “Yaşım Çocuk” Türkiye turnesini tamamlayan sanatçı 1.5 yıl içinde 50 ye yakın şehirde 100 den fazla konser vererek yüz binlerce hayranına ulaşmış, 2013 ve 2014 yıllarının en çok bilet satan ve konser veren sanatçısı olmuştur. Mabel Matiz 2014 yılında Türkiye’nin prestijli medya kuruluşları ve üniversiteleri tarafından adeta ödül yağmuruna tutulmuştur. Sanatçı 2014 yılı içinde okuyucu oylarıyla belirlenen Hürriyet – Altın Kelebek “Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı” , GQ Türkiye dergisi tarafından da “Yılın Müzik Adamı” ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca “Yaşım Çocuk” albümü Milliyet Sanat dergisi okurlarınca “Yılın Albümü” seçilmiştir.

Sanatçı hali hazırda Türkiye’nin en önemli konser mekanlarında, festival sahnelerinde ve farklı şehirlerde harika repertuvarı ve coşkulu sahne performansıyla konserlerine hız kesmeden devam etmektedir.

Exit mobile version