Kıvanç Tatlıtuğ Kimdir? Aile Dizisi Yeni Bölüm Ne Zaman?

Aile dizisiyle ekranlara dönen Kıvanç Tatlıtuğ, ülkemizde hayran kitlesi en kalabalık isimlerden.

kivanc tatlitug 1

Dün akşam ikinci bölümüyle ekranlara gelen Aile dizisi, izleyici nezdinde oldukça popüler bir yapım olarak öne çıkmaya başladı. Dizinin başrollerinden Kıvanç Tatlıtuğ ise, ülkemiz seyircisi tarafından bir kez daha performansıyla takdir topladı. 2000’li yıllardan bu yana Türk televizyonlarına damga vuran işlerde boy gösteren başarılı oyuncu; günümüzde de aynı başarıyı sürdürüyor. Hem oyunculuğu hem de görünümüyle seyirciyi etkileyen ünlü isim; bu sezonun en iddialı projelerinden olan Aile’de de istikrarını koruyor.

Kıvanç Tatlıtuğ kimdir? Kaç yaşında? Aile dizisi yeni bölüm ne zaman? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen kısımlarında okuyucuyla buluşuyor.

Kıvanç Tatlıtuğ’un Hayatı

27 Ekim 1983 tarihinde dünyaya gelen Kıvanç Tatlıtuğ; Boşnak ve Arnavut kökenli bir baba ile Edirneli bir annenin oğlu. Adana’da yaşadığı dönemde basketbola başlayan ünlü oyuncu; Fiskobirlik, Güney Sanayi, Çukurova Kulübü, Devlet Su İşleri, Tarsus Amerikan Kulübü, Ülkerspor gibi kulüplerde forma giydi. Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin de alt yaş takımlarında oynayan Tatlıtuğ; Beşiktaş’taki sakatlığı sonrasında basketbolu bırakmak durumunda kaldı. Annesinin bir market camında gördüğü ilanla mankenlik deneyimine adım atan ünlü isim; profesyonel mankenlik kariyeriyle birlikte günümüze dek gelen yükselişini başlattı.

İki yıl boyunca mankenlik deneyimi elde ettikten sonra Best Model of Turkey yarışmasına katılan Tatlıtuğ, 2002 yılının birincisi olmayı başardı. Buradaki başarısıyla Best Model of World’e de katılan ve dünya çapında tanınan bir manken haline gelen Tatlıtuğ; bu sayede 1,5 yıl boyunca Paris’te yaşama şansını elde etti. Paris’teki hayatının ardından kariyerini oyunculuğa yönlendirmeyi planlayan ünlü isim; küçüklüğünden beri merakının olduğu sinema ve dizilere adım atmak adına birçok ünlü eğitmenden eğitim aldı.

Kıvanç Tatlıtuğ’un Televizyon Kariyeri

2005 yılında ilk oyunculuk deneyimini Gümüş dizisiyle yaşayan Tatlıtuğ, bu diziyle birlikte ülke çapında popüler bir figür haline geldi. Dizinin bölümlerinin Arap Yarımadası’ndaki ülkelerde de gösterilmesiyle birlikte; Tatlıtuğ’un ünü Dünya’da da yayılmaya başladı. 2 sezon süren Gümüş dizisi sonrasında Menekşe ile Halil dizisinin başrolünü üstlenen ünlü oyuncu; kendi sesiyle oynadığı ilk dizisindeki performansıyla takdir topladı. 2007 yılında sinemaya da adım atan Tatlıtuğ, Amerikalılar Karadeniz’de 2 isimli komedi filminin başrolünü oynadı.

2008 yılında ise, Kıvanç Tatlıtuğ’un popülerliğini zirveye çıkaracak proje ekranlarla buluştu. Beren Saat ile başrolü paylaştığı Aşk-ı Memnu dizisinde Behlül karakterini canlandıran Tatlıtuğ; bu diziyle birlikte ülkenin en popüler birkaç isminden biri oldu. Aşk-ı Memnu ile Dünya çapında da önemli bir şöhrete kavuşan Tatlıtuğ; bu yapımla Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Aşk-ı Memnu sonrasında kısa bir süre Ezel dizisinde Sekiz karakterini canlandıran ünlü isim; bu yapımdaki fiziksel dönüşümü ile hayranlarını şaşırttı. Ancak performansıyla bir kez daha takdir edildi. 2011 ile 2013 yılları arasında oynayan Kuzey Güney dizisi ise; Tatlıtuğ’un dizi kariyerinin zirve noktası olarak görülüyor. Kuzey Tekinoğlu karakteriyle günümüzde dahi çok konuşulan Kıvanç Tatlıtuğ; bu dizinin ardından birçok yapımda da farklı rolleri üstlenebileceğini kanıtladı.

2013 yılında Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği Kelebeğin Rüyası filminde şair Muzaffer Tayyip Uslu’yu canlandıran Tatlıtuğ; sinema kariyerinin en başarılı performansını da bu filmle gösterdi. 2014 yılında Kurt Seyit ve Şura, 2016 yılında Cesur ve Güzel, 2018 yılında ise Çarpışma dizileriyle ekranlarda boy gösteren Kıvanç Tatlıtuğ; bu yapımlarla beklenen reyting başarısını gösteremedi. Geçtiğimiz yıl yayınlanan Yakamoz S-245 dizisi ise, Tatlıtuğ’un ilk dijital platform dizisi oldu.

Dün akşam itibarıyla ikinci bölümü yayınlanan Aile dizisi ise, ünlü oyuncunun son projesi oldu. Bu diziyle yeniden ülke gündemine oturan yıldız oyuncu, reytinglerde de bu başarıyı tescilledi. 2016 yılında ünlü modacı Başak Dizer’le evlenen Tatlıtuğ, geçtiğimiz yıl ise ilk defa baba olma sevincini yaşadı.

Exit mobile version