İngiliz moda tasarımcısı Vivienne Westwood yaşamını yitirdi

İngilz moda tasarımcısı Vivienne Westwood, 81 yaşında Londra’da yaşamını yitirdi. Sahibi olduğu moda evinden gelen açıklamayla Westwood’un huzur içerisinde hayatını kaybettiği ifade edildi.

vivienne westwood habermeydan

Vivienne Westwood, 1970’li senelerde punk ve yeni dalga stili ile ismini duyurmuş ve modanın en büyük isimlerini giydirmişti. Kendisi de bir tasarımcı olan eşi Andreas Kronthaler, “Kalbimdeki Vivienne ile devam edeceğim. Sonuna kadar çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Westwood, çift cinsiyetli tasarımları, sloganlı tişörtleri ve düzene karşı alaycı tavrıyla 1970’li senelerde moda sahnesinde öne çıkan isimlerinden birisi oldu. Punk kültürünün doğumunda mühim bir görev üstlendi.

Aktivist yönüyle de bilinen Westwood, iklim değişikliği ve daha pek çok konuyu podyuma da taşıdı. Modaya katkılarından ötürü Westwood’a 2006 senesinde İngiltere’de “Dame” unvanı verildi.

Westwood, çok sayıda sanatçı ile beraber İngiltere’nin Avrupa Birliği içinde kalmasını savunan bir açık mektuba da imza attı.

WikiLeaks internet sitesinin kurucusu Juilian Assange’ın Londra’daki ABD’ye iade davası sırasında da Assange’a destek verdi.

Exit mobile version