Hazal Kaya’ya Musa Orhan’a Hakaret Sebebiyle Dava Açıldı!

Cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Musa Orhan; kendisine tepki gösteren ünlülerden Hazal Kaya'ya hakaret davası açtı.

hazal 2

Ünlü oyuncu Hazal Kaya; Instagram hesabından paylaştığı story’lerde, avukat arkadaşıyla mahkemeden çıktığını ve bu mahkemenin sebebini paylaştı. Geçtiğimiz yıl Batman’da intihar eden İpek Er’e cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Musa Orhan’ın avukatının davayı açan taraf olduğunu söyleyen Hazal Kaya; tazminat talepli hakaret davası açarak, bir gelir modeli yaratılmaya çalışıldığını söyledi. Avukatlarıyla ilk ifadeyi verdikten sonra paylaşımda bulunan başarılı oyuncu, Musa Orhan’ın dava açtığı ünlülerden biri olduğunu kamuoyuyla paylaştı.

Ünlü isimlerin birçoğuna hakaret davası açtığı bilinen Musa Orhan; özellikle de Ezgi Mola’ya açtığı dava sonrasında gündemde birçok kez yer bulmuştu. Ezgi Mola’nın Musa Orhan hakkındaki; “Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!! #MusaOrhanTutuklansin” sözleri sonrasında açılan hakaret davası, yoğun bir şekilde kamuoyu tepkisi gelmesine yol açmıştı. Konu hakkında tepki gösteren isimlerden biri olan Hazal Kaya; dava açılan bir başka ünlü isim olarak kayıtlara geçti.

Son olarak Pera Palas’ta Gece Yarısı isimli dizide başrolü üstlenen Hazal Kaya; geçtiğimiz aylarda ise ikinci çocuğuna hamile olduğunu açıklamıştı. Toplumda yaşanan birçok talihsiz olay karşısında gösterdiği net tepkilerle bilinen ünlü oyuncu; İpek Er’e cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve sonrasında serbest bırakılan Musa Orhan hakkında da tepki göstermişti. Ancak serbest kalması sonrasında birçok kişiye tazminat davası açan Musa Orhan; Hazal Kaya’yı da dava açtığı isimler arasına ekledi.

Musa Orhan Davası Çok Konuşulmuştu!

Geçtiğimiz yıl içerisindeki kadın ölümleri arasında en çok konuşulanlardan biri; İpek Er’in intiharı olmuştu. 18 yaşındaki İpek Er, Musa Orhan tarafından cinsel saldırıya uğradığını yazdığı bir mektup bıraktıktan sonra intihar etmişti. Teşebbüsünden yaklaşık bir ay sonra yaşamını yitiren İpek Er’in arkasında bıraktığı mektup; Musa Orhan’ın yargılanma sürecini kamuoyuna duyurdu. İpek Er ve babasının açtığı davada yargılanan Uzman Çavuş Musa Orhan; nitelikli cinsel saldırı suçuyla yargılanmaktaydı.

Siirt Sulh Ceza Hakimliği tarafından ifadesi alınan Orhan; 17 Temmuz 2021 tarihinde serbest bırakılmıştı. Cinsel saldırı sebebiyle tutuklanan birinin serbest bırakılması ise; sosyal medyada yoğun bir tepki uyandırmıştı. Davalı tarafın sosyal medyada yazılanlara gösterdiği tepki ise; beklentilerin tam tersi yönünde oldu. Her hakarete dava açacağını açıklayan Musa Orhan’ın avukatı; bu nedenle birçok insanın mahkeme sürecine girmesine yol açtı. İpek Er’in intiharı sonrasında da devam eden cinsel saldırı davası ise hala devam ediyor.

Exit mobile version