Hazal Kaya Kimdir? İkinci Çocuğu Ne Zaman Doğdu?

Televizyonda ve sinemada birçok başarılı projede oynayan Hazal Kaya, kısa bir süre önce ikinci kez anne olma sevincini yaşadı.

hazal kaya 1

Ünlü oyuncu Hazal Kaya, 2000’li yıllardan itibaren televizyon ve sinema alanında birçok önemli projede başrol oynadı. Yakın dönemde de Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisiyle dijital platformlara da adım atan başarılı oyuncu; sektörün en istikrarlı isimlerinden biri. Son yıllarda aile hayatı ve toplumsal olaylarda gösterdiği duruşla da hayranlarının beğenisini kazanan ünlü isim; geçtiğimiz ay yaşadığımız deprem sürecinde de aynı hassasiyeti göstermiş ve övgüyle bahsedilen ünlülerden biri haline gelmişti.

Hazal Kaya kimdir? Yeni projesi ne? İkinci çocuğu ne zaman doğdu? Bu gibi soruların cevapları, yazının ilerleyen kısımlarında okuyucuyla buluşuyor.

Hazal Kaya’nın Hayatı

1 Ekim 1990 tarihinde dünyaya gelen Leyla Hazal Kaya; Gaziantepli bir ailenin kızı olmasına rağmen, Konya’da doğdu. Küçük yaşta annesi ve babasının ayrılığına tanık olan Hazal Kaya; o dönemlerde de sahne sanatlarına ilgi duymaktaydı. 4.5 yaşında keman ve 7 yaşında bale derslerine giden ünlü isim, lise hayatına adım attığı dönemlerde ise katalog çekimlerine ve birçok diziye başvurmaktaydı. İtalyan Lisesi’nden mezun olan Hazal Kaya, aynı dönemde Cola Turka reklamlarında ve Acemi Cadı dizisinde profesyonel kariyerindeki ilk oyunculuk deneyimini yaşadı.

Bu deneyimlerin hemen ardından gelen Genco dizisi ise, Hazal Kaya’nın kariyerindeki ilk başrol oldu. Lisede okurken dizi hayatına girmek durumunda kalan ünlü isim, Genco dizisinde bir sezon boyunca performansıyla dikkat çekti. Bu projenin hemen ardından gelen Aşk-ı Memnu dizisi ise; Hazal Kaya’nın kariyerini çıkışa geçiren yapım oldu. Lise yıllarında rol aldığı bir diğer proje olan Aşk-ı Memnu’da Nihal karakterini canlandıran Hazal Kaya; performansıyla takdir toplamış ve sonraki projelerin kapısını ardına kadar açmıştı.

Üniversiteye Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümünde başlayan Hazal Kaya, aynı dönemde birçok ünlü oyunculuk eğitmeninden de özel dersler aldı. 2011 yılında başladığı Adını Feriha Koydum dizisinde başrol oynayan ünlü oyuncu; burada gösterdiği başarıyla da önemli bir hayran kitlesi elde etti. 2012’de diziden ayrılmak durumunda kalan Hazal Kaya, aynı yıl Son Yaz: Balkanlar dizisinde rol aldı. Bu dizi, reytinglerde başarılı bir tablo yakalayamadı ve erken final yaptı. 2013 yılındaki A.Ş.K adlı dizisi de, kısa bir süre içerisinde final yaptı.

2015’te TV8’de Maral: En Güzel Hikayem dizisinde Aras Bulut İynemli’yle başrolleri paylaşan ünlü oyuncu; bu dizide de reyting başarısı yakalayamadı. 2017-2019 yılları arasında oynayan Bizim Hikaye dizisi ise; iki sezon boyunca ekranlardaki en dikkat çekici işlerden biri oldu. 2021 yılındaki Misafir dizisinde de beklediği reyting başarısını elde edemeyen Hazal Kaya; 2022 yılında ilk sezonu yayınlanan Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinin başrolünü üstlendi.

Dizi kariyerinin yanı sıra sinemada da önemli projelerde rol alan Hazal Kaya; Çalgı Çengi, Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm, Mavi Dalga, Kırık Kalpler Bankası, İtirazım Var gibi yapımlarda başrol veya konuk oyuncu olarak görüldü. 2022’de başrolünde oynadığı Benden Ne Olur filmi ise; şu anda dijital platformların en popüler yapımlarından biri oldu.

2019 yılında ünlü oyuncu ve yönetmen Ali Atay’la evlenen Hazal Kaya; aynı yılda ilk çocuğu Fikret Ali’yi dünyaya getirdi. Deprem sürecinde ikinci çocuğunun hamileliğinin son sürecini yaşayan ünlü oyuncu; buna rağmen yardım faaliyetlerinde yer almasıyla takdir toplamıştı. 12 Şubat’ta bir kız çocuğu olan Hazal Kaya; ikinci çocuğuna Leyla Süreyya ismini verdi.

Exit mobile version