Hayko Cepkin Kimdir? Yeni Albümü Ne Zaman Geliyor?

Rock müziğin en popüler simalarından Hayko Cepkin, son dönemde müzikal performansıyla da çok konuşulan bir isim.

hayko cepkin 1

2000’li yıllardan itibaren Türk rock müziğinin en önemli figürlerinden biri haline gelen Hayko Cepkin; solo kariyeri öncesinde de önemli müzisyenlerle çalıştı. Klavye çaldığı dönemde birçok popüler rock solistiyle beraber sahne deneyimi yaşayan Hayko Cepkin; bu dönemde de kendisini göstermeyi başarabilen bir isimdi. İlk albümüyle birlikte brutal vokal ve türler arası geçişlerin fazlaca göründüğü şarkılara imza atan Cepkin; günümüzde de konserleri ve yaptığı şarkılarla hayran kitlesini büyütebilmeyi başarıyor.

Hayko Cepkin kimdir? Yeni albümü ne zaman geliyor? Beşiktaş marşı yapacak mı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Hayko Cepkin’in Hayatı

11 Mart 1978 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Hayko Cepkin; Ermeni kökenli Yozgatlı bir ailenin mensubu. Lise döneminden bu yana müzik alanında çalışmalar yapan ve rock müziğe yönelme çabasında olan Cepkin; Özel Getronagan Ermeni Lisesi’nden mezun oldu ve üniversitede de müziğe yöneldi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde şan, solfej ve piyano dersleri aldı. Piyano ve armoni üzerindeki yetkinliğini üniversite sonrasında da arttırma çabası içerisinde olan Hayko Cepkin; 1997 yılı itibarıyla profesyonel anlamda müzikle alakalı işler yapmaya başladı.

İlk albümü Sakin Olmam Lazım’ın öncesinde Aylin Aslım, Demir Demirkan, Ogün Sanlısoy, Koray Candemir, Kurban gibi Türkçe rock tarihine damga vuran isimlerle çalıştı. Birçok farklı ses ve müzik türünde düzenlemeler yapan Hayko Cepkin; birçok eserde de klavye performansıyla görüldü. Evinde kaydetti şarkıları bir araya getirerek Sakin Olmam Lazım albümünü yayınlayan ünlü müzisyen; nadiren denenen brutal vokal tekniğini başarıyla uyguladı ve gençler arasında bu özelliğiyle popüler oldu. Ayrıca şarkılarının müzikal alt yapıları konusunda da takdir toplayan Cepkin; sonraki çalışmalarında da istikrarını sürdürdü.

2007 yılında Sakin Olmam Lazım’dan çok daha sert anlamlar ifade eden Tanışma Bitti isimli albümü yayınlayan Hayko Cepkin; buradaki birçok şarkıyla da gençlerin çalma listelerine dahil oldu. Dönemin en önemli müzik festivallerinde sergilediği performanslarla da çok konuşulan ünlü isim; aynı dönemde birçok ünlü şarkının kendisine özgü cover versiyonlarını da yayınladı. 3. albümü Sandık ile de önemli bir dinleyici kitlesi elde eden Hayko Cepkin, bu dönemde de sahne performanslarıyla çok konuşuldu.

2010’lu yıllarda birçok anma albümünde yer bulan Hayko Cepkin, bu dönemde ilahi seslendirdiği çalışmalara da imza attı. Barış Manço’nun Yeni Bir Gün, Ahmet Kaya’nın Memleket Hasreti gibi şarkılarını yeniden yorumlayan Cepkin; bu performanslarıyla da büyük beğeni topladı. 2012’de “Aşkın Izdırabını…” isimli albümüyle de alternatif metal alanının önemli işlerinden birine imza atan Hayko Cepkin; yaptığı ilk dört albümle Türkçe rock müziğin en popüler figürlerinden biri haline geldi.

2016’da geçmişte dinlediği şarkıların rock coverlarını yaptığı Beni Büyüten Şarkılar Vol.1’i yayınlayan Hayko Cepkin; bu çalışmasında da dinleyicilerini memnun etmeyi başardı. Şarkılarına çektiği kliplerle de beğeni toplamayı başaran Cepkin; özellikle de bu albümündeki kliplerle dinleyicilerini çokça eğlendirdi. 2020’de Burak Malkoç’la birlikte Karantina Günlüğü isimli çalışmayı yayınladı. Bu albümde önceki çalışmalarından daha az beğeni alsa da, Cepkin’in kemik kitlesinin beğenisini kazandığını söylemek mümkün.

Müzisyenlik haricinde de birçok farklı işle uğraşan Hayko Cepkin; Kardeş Payı, Güldür Güldür gibi televizyon yapımlarında da boy gösterdi. Ayrıca ekstrem sporlar konusunda da büyük bir çaba sarf eden Hayko Cepkin; günümüzde yaşadığı İzmir Selçuk’ta yamaç paraşütü sporunu yapmayı sürdürüyor.

Exit mobile version