Hande Ataizi Kimdir? Bihter Dizisi Ne Zaman Geliyor?

Uzun yıllardır sinema sektörünün popüler isimlerinden olan Hande Ataizi, günümüzde de önemli projelerde yer almakta.

hande ataizi 1

1990’lı yıllardan bu yana dizilerde ve sinema filmlerinde rol alan Hande Ataizi, döneminin en başarılı oyuncularından biri olarak görülüyor. Günümüzde de birçok başarılı yapımda oynayan ünlü oyuncu, özellikle de 2000’li yılların başlarında oynadığı projelerle adından söz ettirmişti. Magazin dünyasında da etkili bir figür olan Ataizi, 20 yıl önce yaşadığı birçok magazin olayıyla da hafızalara kazınmayı başarmıştı. Netflix’in yayınlayacağı Aşk-ı Memnu uyarlaması Bihter’de de oynayacağı açıklanan Ataizi, günümüz seyircisinin de hatırlayacağı bir isim olmayı hedefliyor.

Hande Ataizi kimdir? Bihter dizisi ne zaman geliyor? “Ne dedin sen” olayı ne zaman yaşandı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen kısımlarında okuyucuyla buluşuyor.

Hande Ataizi’nin Hayatı

2 Eylül 1973 tarihinde Bursa’da dünyaya gelen Hande Ataizi; mimar bir baba ve psikoloji profesörü bir annenin çocuğudur. Genç yaşta oyunculuk üzerinden bir kariyer oluşturmayı hedefleyen Ataizi, 90’lı yılların ortalarında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Aynı dönemde televizyon ve sinema projelerinde de rol almaya başlayan ünlü isim; ilk dizi deneyimini 1993 yılındaki Yaz Evi isimli yapımla yaşadı. Sonraki yıllarda da televizyonun aranan isimlerinden olan Ataizi, yer aldığı ilk projelerde performansıyla dikkat çekmeyi başardı.

Sahte Dünyalar ve Kaldırım Çiçeği dizileriyle de dikkatleri üzerine çeken Ataizi; sinemadaki ilk projesi sayesinde sektörün popüler figürlerinden biri haline geldi. İrfan Tözüm’ün Mum Kokulu Kadınlar filminde oynadığı Belkıs rolü sayesinde Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Hande Ataizi; bu proje sonrasında uzun yıllar boyunca televizyonda ve sinemada başrol oyuncusu olarak görülmeye başladı.

1998 yılında dönemin iki popüler dizisinde de rol alan Hande Ataizi; Böyle Mi Olacaktı dizisinde kısa süreli bir deneyim yaşadı. Ancak aynı yıl oynamaya başladığı Ruhsar dizisi, döneminin en başarılı komedi yapımlarından biri olmayı başardı. Dizide Ruhsar isimli bir hayaleti canlandıran Ataizi; başrolleri paylaştığı Cem Davran’la birlikte televizyon seyircisinin takdirini kazanan bir performansa imza attı. Ruhsar’ın devam ettiği esnada, dizinin senaristi Gani Müjde’nin yazıp yönettiği Kahpe Bizans filminde de oynadı. Bu filmle sinemanın o dönemki en başarılı gişe rakamlarından birine tanık olan Hande Ataizi; hem televizyon hem de sinemada popüler bir figür haline geldi.

Ruhsar’ın ardından Melekler Evi filminde de oynayan ünlü oyuncu, 2001 yılında ise Ruhsar’daki partneri Cem Davran’la birlikte İki Kere Kiki programını sundu. Dönemin en meşhur olaylarından “Ne dedin sen?” kavgasının mağduru olarak bilinen Ataizi, bu olaydan kısa bir süre sonra programdan ayrıldı. 2000’li yıllarda oyunculukla birlikte yarışma programı sunuculuğu da yapan Ataizi, 2011 yılında Dest-i İzdivaç isimli programda evlenmek isteyen insanları buluşturdu.

2000’li yıllardaki dizi projelerinde beklenen reyting başarısını yakalayamayan Hande Ataizi; 2010’lu yıllarda ağırlığını televizyon sunuculuğuna yöneltti. Aynı dönemde magazin basınının ilgisini de birçok farklı olayla çeken yıldız isim; 2020’li yıllarda ise kariyerinde bir kez daha çıkış yakaladı. Camdaki Kız dizisindeki performansıyla yıllar sonra yeniden televizyon seyircisinin beğenisini kazanan Ataizi; sinemada ise Kutluğ Ataman’ın Hilal, Feza ve Diğer Gezegenler isimli filmiyle beyaz perdeye dönecek. Netflix’in 2023’te yayınlayacağı Bihter dizisinde de rol alan ünlü oyuncu, bu dizide Bihter’in annesi Firdevs’i canlandıracak.

Exit mobile version