Gupse Özay Kimdir? Yeni Filmi Ne Zaman Gelecek?

Deliha serisiyle ve birçok komedi filmiyle tanınan Gupse Özay; yakın dönemin en önemli komedi yıldızlarından.

gupse ozay 1

2010’lu yıllardan itibaren komedi alanında sivrilen isimlerden Gupse Özay; Yalan Dünya ile başlayan yolculuğuna birçok farklı yapımı eklemeyi başardı. Jenerasyonunun en başarılı komedi oyuncularından biri olarak görülen ünlü isim; bir yandan da senaristlik ve yönetmenlik alanlarını da deneyimledi. Uzun süreli medya ve dizi yazarlığı denemelerinden sonra komedi oyunculuğuna geçiş yapan Gupse Özay; elde ettiği başarıyla birlikte, komedi yapmak isteyen birçok kadına da örnek olmayı başardı.

Gupse Özay kimdir? Yeni filmi ne zaman gelecek? Dijitalde projesi var mı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Gupse Özay’ın Hayatı

30 Temmuz 1984 tarihinde dünyaya gelen Gupse Özay; Çerkes kökenli bir ailenin mensubu. İzmir Türk Koleji’nde lise eğitimi almasının ardından, Ege Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite sonrasındaki kariyerini de medya üzerinden şekillendiren ünlü isim; aynı dönemde üniversite arkadaşlarıyla çektiği bir belgeselde ödül kazanmayı da başardı. Okuduğu bölüm itibarıyla televizyonun birçok farklı noktasında çalışan Özay; TRT’de, dizi setlerinde ve magazin dergilerinde çalışma şansı buldu.

4 yıl civarında reklam yazarlığı yaptığı da bilinen ünlü isim; bu işten ayrılmasıyla birlikte dizilerde senaryo ekiplerinde iş aramaya başladı. İlk denemelerinde başarılı olamayan Gupse Özay; internet üzerinden yayınlanan psikolog skeçleri yazdı ve oynadı. Bu skeçler sayesinde keşfedilen ünlü oyuncu; Yalan Dünya dizisine de bu sayede dahil edildi. Nurhayat karakterini canlandırması için dizinin senaristi Gülse Birsel’den bizzat teklif alan Gupse Özay; bu teklifi istemeden de olsa kabul etti. Bu sayede tüm Türkiye’nin tanıdığı bir komedi aktrisi haline gelen Özay; dizideki başarısını kariyerinin ilerleyen bölümlerine de yansıttı.

2012’den 2014’e dek Yalan Dünya’nın kadrosunda yer alan Gupse Özay; dizinin sona ermesiyle birlikte ilk sinema filmi deneyimini yaşadı. Senaryosunu kendisinin yazdığı Deliha filmiyle vizyonda yer bulan Özay; buradaki performansı ve senaryosuyla izleyicinin takdirini kazandı. İlk deneyimiyle önemli bir gişe başarısı yakalayan Gupse Özay; sonraki süreçte ise televizyon dizilerine geri dönmedi. Günümüzde de dizi tekliflerine soğuk baktığı bilinen ünlü ismin; yakın dönemde böyle bir deneyim yaşamayacağı öngörülüyor.

Deliha’daki başarısı sonrasında yeni bir senaryoyla izleyici karşısına çıkan Gupse Özay; Görümce isimli komedi filmiyle de beklentilerin üzerine çıkmayı başardı. Aynı yıl İbrahim Büyükak’la birlikte Küçük Esnaf filminde başrol oynayan Özay; 2017’de ise Yılmaz Erdoğan’ın Tatlım Tatlım filminin başrollerinden biriydi. 2018’de Deliha 2 ile ilk kez yönetmenliği de deneyimleyen ünlü isim; bu filmdeki performansıyla da beğeni toplamayı başardı. En son yayınlanan sinema filmi Eltilerin Savaşı ise; pandemi süreci nedeniyle beklentileri karşılayamadı.

Deliha’nın setinde tanıştığı ünlü oyuncu Barış Arduç’la 2020’de evlenen Gupse Özay; Eylül 2022’de ise ilk kez anne olma sevincini yaşadı. Anne olma sürecinde setlere ara verdiği bilinen ünlü ismin; 2023 yılı itibarıyla yeni projelerde boy göstermesine kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version