Gülşen’in yargılandığı dava ertelendi

İmam Hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle yargılanan ünlü şarkıcı Gülşen, davası 1 Mart 2023 tarihine ertelendi.

gulsen davasi ertelendi habermeydan

Dün İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ünlü şarkıcı Gülşen’in yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Tutuksuz yargılanan Gülşen Çolakoğlu katılmazken avukatları hazır bulundu. Duruşmaya 3 şikayetçi katıldı.

Müşteki sıfatıyla katılan Eren Yıldırım, “Şahsa kızgınım, seyirciye dönerek halka alkış tutturup hakaret etmiştir. İmam hatipleri hedef göstermiş ve hakaret etmiştir. İtibar suikastına maruz kaldım. Ben imam hatipli olarak özrünü kabul etmiyorum. Şikayetçiyim” dedi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği avukatı Sezgin Koç ise “Sanık söylediği sözleri kabul ediyor. Sanık şarkıcı olduğunu iddia etmektedir ancak, sesinden çok kıyafetleri ve doğal olmayan cinsel yönelimleri desteklemesiyle gündeme gelmektedir. Ülkede milyonlarca imam hatipli vardır. Bir kişi bu ifadeyi kullanırsa, binlerce kişinin zarar göreceği açıktır. Sanığın beraat etmesi halde, herhangi bir kişinin toplulukta sapık dersem benim yargılanmamı gerektirecek bir durum olmayacak diye düşünecektir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yurtdışı çıkış yasağının kaldırıldığını hatırlatan Gülşen’in avukatı, güvence bedeli olarak verilen 250 bin liranın iadesini istedi.

Mahkeme güvence bedelinin iade edilmesi talebini reddederek, eksiklikleri giderilmesi için duruşmayı 1 Mart 2023 tarihine erteledi. Mahkeme, mütalaasını hazırlaması için dosyayı savcıya gönderdi.

Şarkıcı Gülşen hakkında hazırlanan iddianamede ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

 

Exit mobile version