Gökhan Zan Kimdir? Hangi Partiden Aday Oluyor?

Futbol kariyerinde büyük takımlarda forma giyen Gökhan Zan, geçtiğimiz ayki deprem sürecinde yaşadıklarıyla tüm toplumu derinden etkiledi.

gokhan zan 1

6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız deprem trajedisi, aradan yaklaşık 50 gün geçmesine rağmen acısını hissettirmeye devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli yaşanan bu depremler, çevresindeki 10 ili daha etkisi altına almıştı. Depremden en çok etkilenen şehirlerden Hatay’da yaşayan ünlü futbol emekçisi Gökhan Zan; Hataylı vatandaşların depremde neler yaşadığını ve verdikleri yaşam mücadelesini tüm Türkiye’ye gösterdi. Bu dönemde yaptıkları ve söyledikleriyle ülkenin tamamının desteğini kazanan milli oyuncu; doğduğu ve yaşadığı kenti korumak için insan üstü bir çaba harcadı.

Gökhan Zan kimdir? Futbolculuk kariyerinde neler yaşandı? Hangi partiden siyasete giriyor? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Gökhan Zan’ın Hayatı

7 Eylül 1981 tarihinde Hatay’da doğan Gökhan Zan; futbolculuk kariyerine de Hatayspor’da başladı. Şehrinin takımıyla üst seviyelerde futbol oynama şansı elde edemeyen yıldız oyuncu, Hatay’dan yetişen ve üst seviyeleri gören futboldaki ilk isim olarak biliniyor. 2000 yılında Çanakkale Dardanelspor’a transfer olan Gökhan Zan, burada da istikrarlı bir performans ortaya koydu. 2000’lerin başında birçok futbolcunun üst seviyelere çıkmasını sağlamasıyla bilinen Çanakkale Dardanelspor; bu ünü ilk olarak Gökhan Zan’ın transferiyle elde etti. Burada yakaladığı yükselişle birlikte Gökhan Zan, 2003 yılında Beşiktaş’ın yolunu tuttu.

Beşiktaş’a geldiği ilk dönemlerde görece az forma şansı bulan Gökhan Zan, ilk sezonda aldığı sürenin yetersizliği sebebiyle Gaziantepspor’a kiralandı. Gaziantep’te başarılı bir performans gösteren Zan, ertesi sezon Beşiktaş’ın rotasyonuna dahil oldu. Bu dönemde sakatlıklarla mücadele etmeye başlayan deneyimli oyuncu, sakatlık haricinde oynadığı maçlarda kendisini göstermiş ve dönemin A Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim’in gözüne girmişti. Bu sayede 2006 yılında ilk kez Milli Takım formasını giyen Gökhan Zan; sonraki yıllarda da ay yıldızlı formanın aranan isimlerinden biri oldu.

Beşiktaş’ta 2009’a kadar forma giyen milli oyuncu, bu dönemde birçok kez sakatlık sorunlarıyla baş etmeye çalıştı. Özellikle de omzundan yaşadığı sakatlıklarla birçok kez gündeme gelen yıldız isim, şampiyon olarak kapattığı Beşiktaş’taki son sezonunda da sakatlıklarının sürekli olarak nüksetmesi sebebiyle çokça eleştirildi. Şampiyonluk yaşadığı sezonda ligde 19 maç oynayabilen Zan, diğer maçlarda ise sakatlıkları nedeniyle forma giyememişti.

2009’da Beşiktaş’tan Galatasaray’a bedelsiz olarak imza atan Gökhan Zan; sarı kırmızı formayı da yaklaşık 6 sezon boyunca terletme başarısını gösterdi. Bu dönemde de sakatlıkları sebebiyle birçok maçta kadroda olamayan milli oyuncu; kadronun değişilmezlerinden olduğu dönemleri de yaşadı. Özellikle de Milli Takım’da beraber oynadıkları Servet Çetin’le birlikte iyi bir ikili oldukları düşünülen Zan; 2015’te Cesare Prandelli’nin takıma katılmasıyla birlikte kadro dışı kaldı. Sonraki süreçte affedilmesine rağmen futboldan uzaklaşma fikrini benimseyen Zan; 3 Süper Lig şampiyonluğu kazandığı Galatasaray’la olan kontratını tamamladı ve futbola veda etti.

Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük ve yöneticilik alanlarında çalışmalar yürüten Gökhan Zan; şehrinin takımı Hatayspor’un yükselişinde de büyük bir rol oynadı. 2016’dan itibaren Hatayspor alt yaş takımlarını çalıştıran Gökhan Zan; 2018 yılında ise takımda yardımcı antrenörlük görevine getirildi. Öte yandan kulüp içerisinde koordinatörlük görevi de üstlenen Zan, 2019’da Hatayspor’un Süper Lig’e yükselişinde de pay sahibi isimlerden biri oldu. Günümüze dek kulüp içerisinde yer almayı sürdüren Gökhan Zan, dün itibarıyla bambaşka bir kariyere adım attı.

6 Şubat’ta yaşadığımız deprem süreci sonrasında şehrinin ihtiyaçlarını ve yaşadıklarını tüm Türkiye’ye anlatan Gökhan Zan; halkın kurtulabilmesi adına gösterdiği çabayla takdir topladı. Bu sayede televizyonlarda da birçok kez açıklama yapma şansı bulan ünlü isim; ekranlardaki duruşuyla da takdir topladı. Bu sebeple siyaset mecralarından teklifler almaya başlayan Zan, dün yapılan tanıtımla birlikte İYİ Parti’nin bir üyesi oldu. Hatay’dan milletvekili aday adaylığına da başvuran başarılı futbol adamının; 14 Mayıs seçimleri sonrasında milletvekili olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version