Friends dizisinin yıldızı Matthew Perry yaşamını yitirdi

Matthew Perry, ekranların sevilen sitcom'larından Friends'te Chandler Bing karakteriyle tanınan ve 54 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.

friends habermeydan

Friends dizisinin yıldızı Matthew Perry yaşamını yitirdi.

Matthew Perry’nin ani ölüm haberi, eğlence dünyasını derin bir üzüntüye boğdu. Perry’nin Los Angeles, Pacific Palisades’teki evinde boğularak hayatını kaybettiği ve bu bilginin NBC News’e, içerisinde oyuncunun bir temsilcisi ve yetkililerin bulunduğu kaynaklar tarafından bildirildi. Ölüm nedeni resmi olarak henüz açıklanmış değil. Friends dizisinde 1994 ile 2004 yılları arasında on sezon boyunca Chandler rolünü canlandıran Matthew Perry, dünya çapında bir yıldıza dönüşmüş ve ne yazık ki sadece 54 yaşındayken aramızdan ayrılmıştır. Olay yerinde, Perry’nin evinde bulunan jakuzide boğulduğu bildirilmektedir.

Ölümüne dair herhangi bir şüpheli unsur tespit edilmedi ve kolluk kuvvetleri kaynakları, Perry’nin kalp durması nedeniyle ilk müdahale ekiplerinin çağrılmasının ardından evinde ölü bulunduğunu açıkladı. Ancak olay yerinde uyuşturucu kullanımına veya cinayet belirtisine rastlanmadığı belirtiliyor. Friends dizisinin yapımcısı Warner Bros tarafından yapılan bir açıklamada, “Onun komedi dehasının etkisi dünyanın dört bir yanında hissedildi ve mirası pek çok kişinin kalbinde yaşamaya devam edecek. Bugün yürek parçalayıcı bir gün ve ailesine, sevdiklerine ve tüm sadık hayranlarına sevgilerimizi gönderiyoruz” denildi.

Matthew Perry, Growing Pains, Beverly Hills 90210 ve Dream On gibi yapımlarda küçük rollerin ardından Friends dizisinde alaycı ve nevrotik Chandler Bing karakterini üstlenmişti. Bu dizi kısa sürede büyük bir fenomene dönüşerek birden fazla Emmy ödülü kazanmış ve rekor izlenme oranlarına ulaşmıştı. Dizinin 2004’teki final bölümü ABD’de 52 milyonun üzerinde izleyiciye ulaşarak 2000’li yılların en çok izlenen TV dizisi bölümü olmuştu. Matthew Perry, Friends dizisi ile yakaladığı şöhretin ardından uzun yıllar alkol ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele etti ve bu konuda samimi açıklamalar yapmıştı. Yakın çevresi, Perry’nin son zamanlarda bu tür alışkanlıklardan uzaklaştığını ve daha iyi durumda olduğunu belirtiyor. Ayrıca Perry’nin son Instagram gönderisinde, evindeki jakuzide çekilmiş bir fotoğrafını paylaştığı ve altına “Oh, etrafta dönen ılık su seni iyi hissettiriyor mu? Ben Mattman’” yazdığı da ortaya çıkmıştır.

Matthew Perry, evli değildi ve çocuğu yoktu. Uzun yıllara dayanan uyuşturucu ve alkol bağımlılığı geçmişi bulunuyordu. Perry, geçen yıl yayınlanan “Friends, Lovers and the Big Terrible Thing” (Arkadaşlar, Sevgililer ve Büyük Korkunç Şey) adlı anı kitabında bağımlılıkla yıllar süren mücadelesini anlatmıştı. 54 yıllık yaşamı boyunca Perry, 15 kez rehabilitasyona girdi ve alkol ile opioid kullanımından kaynaklanan mide zarı hasarı nedeniyle 14 kez ameliyat geçirdi. Ünlü oyuncu, 2018 yılında mide-bağırsak perforasyonu nedeniyle neredeyse hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Perry, bu ölüm tehlikesinin ardından iki hafta komada kaldı ve beş ay hastanede tedavi gördü. Ayrıca dokuz ay boyunca kolostomi torbası kullanmak zorunda kaldı. Perry, geçen yıl kitabı için verdiği bir tanıtım röportajında, “Doktorlar aileme yüzde 2 yaşama şansım olduğunu söylediler” demişti. Perry, 2018 yılından bu yana uyuşturucu ve alkol kullanmamıştı ve bağımlılıkla mücadelesini başarıyla sürdürmüştü.

Exit mobile version