Fatih Erkoç Kimdir? Yeni Albüm Yapacak Mı?

Türk pop müziğinin emektarlarından Fatih Erkoç, günümüzde de yaptığı neşeli şarkılarla biliniyor.

fatih erkoc 1

70’li yıllardan bu yana Türk pop ve caz müziğinde önemli işlere imza atan Fatih Erkoç; günümüzde de müzik kariyerini aktif olarak sürdürüyor. Babasından gelen müzisyenlik becerisini uzun yıllara yayılan bir kariyere dönüştüren Erkoç; jenerasyonunun en istikrarlı isimlerinden biri olarak görülüyor. Kariyerinin tamamına yakınında eğlenceli ve melankolik şarkılarıyla hayranlarını memnun etmeyi başaran Erkoç; ud ve trombon gibi müzik enstrümanlarına da hakim olması sayesinde, yeteneğini birçok alanda gösterebilmekte.

Fatih Erkoç kimdir? Yeni albüm yapacak mı? Yakın zamanda konseri var mı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Fatih Erkoç’un Hayatı

7 Nisan 1953 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya gelen Fatih Erkoç; ud sanatçısı Hasan Erkoç’un oğludur. Babasının kendisine hediye ettiği bir kemanla, üç yaşında müzikle haşır neşir olmaya başlayan Erkoç; ilköğrenimi bitirmesinin hemen ardından İstanbul Belediyesi Konservatuarı sınavını kazandı. 7 yıl boyunca konservatuvar bünyesinde trombon, piyano ve kontrbas eğitimi aldı. Mezun olmadan hemen önce dahil olduğu İstanbul Gelişim Orkestrası ile profesyonel kariyerine başlayan Erkoç; o dönem grupla birlikte çıkardığı Nihayet albümü ile dikkat çekmeyi başardı.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda kısa bir süre trombon sanatçısı olarak çalışan Fatih Erkoç; sonrasında ise 11 yıl boyunca Norveç’te yaşadı. Burada da müzisyenlik kariyerini sürdüren Erkoç; kesin dönüş yapmasıyla birlikte Türkiye’de de müzik çalışmalarını ara vermeden sürdürdü. Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması’nda 1986’da ve 1989’da iki kez birincilik kazanan ünlü müzisyen; 1987’de ise Yol Verin A Dostlar isimli ilk solo albümünü dinleyicinin beğenisine sundu.

İlk albümüyle dikkat çekmeyi başaran Fatih Erkoç; 80’li ve 90’lı yıllarda ise TRT’nin hafif müzik ve caz orkestrasında görev aldı. Burada trombon sanatçısı ve solist olarak hizmet veren ünlü isim; sonraki yıllarda ise TRT’nin Eurovision Elemeleri’nde birkaç kez şansını denedi. Yine 90’lı yıllarda TRT bünyesinde Yankılar isimli bir müzik programı da yapan Erkoç; aynı dönemde konservatuvar eğitimini tamamlama şansına erişti.

90’lı yıllar boyunca birçok albüm çalışmasına imza atan Fatih Erkoç; bu dönemde yaptığı şarkılarla da halkın beğenisini kazandı. Döneminin ünlü müzisyenlerinden biri olmayı başaran Erkoç; 2000’li yıllarda da bu başarıyı sürdürdü. Özellikle de 2005’teki Beklenen ve 2008’deki Kör Randevu isimli albümleri; döneminin en çok rağbet gören müzik eserleri arasında yer aldı.

Kerem Görsev Trio ile yaptığı The Lady From İstanbul çalışmasıyla caz müziğine geri döndüğünü gösteren Erkoç; sonraki dönemlerde de caz performanslarıyla dikkat çekti. 2016’da ilk solo caz albümü True Love’ı yapan başarılı müzisyen; bu alandaki başarısını albümüyle de tescillemiş oldu.

Exit mobile version