Fatih Altaylı Kimdir? Teke Tek Programında Bu Hafta Neler Oldu?

Deprem sürecinde en çok takip edilen içeriklerden Teke Tek'i sunan Fatih Altaylı, sosyal medyada paylaştıklarıyla da gündemde.

fatih altayli 2

Kahramanmaraş merkezli olan ve toplamda 11 ilde hayatı durduran deprem, ülke genelinde ve özellikle İstanbul’da afetlere dair tedirginliği arttırdı. Bu süreçte yayınlanan haber programlarının ağırlıklı konusu da deprem oldu. Celal Şengör, İlber Ortaylı gibi isimlerle yaptığı Teke Tek yayınlarıyla çokça takip edilen Fatih Altaylı da; depremin ilk anlarından bu yana basının aktif figürlerinden biri oldu. Geçmişte de depreme dair birçok televizyon programı hazırlayan ünlü televizyoncu, bir yandan da sosyal medya da yazdıklarıyla gündemde yer almayı sürdürüyor.

Fatih Altaylı’nın Hayatı

20 Eylül 1962 yılında Van’da dünyaya gelen Fatih Altaylı, kariyerinin tamamında gazete ve televizyonculukla öne çıkmış bir isim. Çavuşoğlu Koleji ve Galatasaray Lisesi’nden mezun olan Altaylı, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler bölümünü yarıda bırakarak gazeteciliğe yöneldi. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’nu da yarıda bırakan Altaylı, sonraki süreçte ise ağırlıklı olarak gazetecilik mesleğinde faaliyet gösterdi. 1982 yılında Cumhuriyet gazetesinde spor muhabirliğiyle kariyerine başlayan Fatih Altaylı; 1986 yılında Güneş gazetesine geçti.

Güneş gazetesi döneminde Gelişim Yayınları’nda yazı işleri müdürlüğünü de üstlenen Altaylı, 1992 yılında gazetenin kapanmasıyla birlikte işsiz kaldı. Bu olaydan 1 yıl sonra Best FM’in kurucu kadrosunda yer alan ünlü isim, burada yaptığı başarılı yayınlarla adını daha çok duyurdu. 1995 yılında Kanal D’ye geçen ve Teke Tek programına başlayan Fatih Altaylı; o yıllarda başlattığı Teke Tek formatını günümüzde de sürdürmekte. Bir yıllığına Show TV ve Show Radyo’da da görev alan ünlü televizyoncu, sonraki süreçte yeniden Kanal D’ye döndü.

Doğan Yayın Grubu’nda uzun yıllar boyunca çalışan Fatih Altaylı, Hürriyet gazetesinde yazarlık ve Radyo D’de koordinatörlük görevlerinde bulundu. 2002’de Kanal D’nin haber yayın yönetmenliği görevine getirildi. 2005 yılına kadar Doğan Yayın Grubu bünyesinde çeşitli görevlerde çalışan Altaylı, aynı dönemde 1 yıl boyunca Galatasaray’da ikinci başkanlık görevini üstlendi. Doğan Grubu’ndan ayrılığının ardından Sabah’a geçen Altaylı, Teke Tek programını da atv’de yapmaya başladı. Sabah Gazetesi’nde genel yayın yönetmenliği görevini üstlenen Altaylı, o dönemde yaptığı sosyal sorumluluk kampanyalarıyla da dikkat çekmişti.

Habertürk Dönemi ve Galatasaray’dan İhracı

2007 yılında Sabah’ın TMSF’ye geçmesi sonrasında görevini bırakan Fatih Altaylı, 2008 yılında Kanal 1 televizyonunda ana haber bültenini sundu. 2009’da eski patronu Turgay Ciner’in kurduğu Habertürk gazetesine ve televizyonuna geçti. 2014 yılında gazetenin genel yayın yönetmenliğinden ayrılan Altaylı, aynı gazetede köşe yazarlığı yapmayı sürdürdü. Gazetenin kapanmasıyla birlikte, Habertürk televizyonunda ve internet sitesinde içerik üretmeye devam etti. Teke Tek programı, günümüzde de Habertürk’te yayınlanmakta. Sohbet, magazin ve eğlence içerikli Bire Bir programı ise, Habertürk grubunun Bloomberg HT kanalında yayın hayatına başladı.

Ünlü yazar Hande Altaylı’yla evli olan başarılı gazetecinin, Zeynep isimli bir de kızı var. Son dönemde yaptığı spor içeriklerinde Galatasaray’ın Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetimini yoğun bir biçimde eleştiren Altaylı; 27 Nisan 2021 tarihli genel kurulda Galatasaray Spor Kulübü’nden ihraç edildi. Aynı yılın Ekim ayında yapılan genel kurulda ise ihraç kararı iptal edildi. Kulüpteki yönetim değişikliğinin, bu kararda etkili olduğu öğrenildi.

Exit mobile version