Farah Zeynep Abdullah Kimdir? Bergen Filmi Ne Kadar Gişe Yaptı?

Geçtiğimiz yıl Bergen filmiyle gişede büyük bir başarı elde eden Farah Zeynep Abdullah'ın kariyerinin satır başlarında neler var?

farah1

Kariyerinin ilk anlarından bu yana gösterdiği başarıyla takdir toplayan Farah Zeynep Abdullah, geçtiğimiz yıl vizyona giren Bergen filmiyle sinema seyircisini yeniden salonlara çekmişti. Ortak yapımcısı olduğu filmin 5,4 milyon gişeye ulaşmasıyla kariyerinin en büyük başarısını elde eden yıldız isim; dizi ve film alanının en iyi aktrislerinden biri olarak gösteriliyor. 2010’lu yılların ilk yarısından bu yana popülerliğini gitgide arttıran Farah Zeynep Abdullah; bir dönem magazin haberlerinde de popüler bir figür olarak görülmekteydi. Ancak başarılı isim, son dönemde magazinde dahi Bergen filmiyle anılmakta.

Irak Türkmenleri kökenli bir baba ve Türk – Boşnak kökenli bir annenin kızı olan Farah Zeynep Abdullah; 17 Ağustos 1989 tarihinde İstanbul’da doğdu. İran şahı Rıza Pehlevi’nin son eşi Farah Diba’dan esinlenilmesi sonucunda bu isimle doğan ünlü oyuncu; eğitim hayatına Türkiye’de başladı ve sonrasında İngiltere’de devam ettirdi. Liseyi Saint Michel Fransız Lisesi ve İngiltere’de tamamladı. İngiltere’deki Kent Üniversitesi’nde Fransızca ve Drama bölümlerinde okuyan Farah Zeynep Abdullah, kariyerinin başlangıç işi nedeniyle 2013’te mezun olabildi.

Farah Zeynep Abdullah’ın Kariyeri

Üniversiteye başlamaya hazırlandığı dönemde Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinin seçmelerine katılan ve Aylin rolünü almayı başaran Farah Zeynep Abdullah; bu rolle birlikte ülkenin tanınan oyuncularından biri haline geldi. Dönemin en popüler televizyon dizilerinden olan bu yapım; içerisinde rol alan birçok ismin kariyerinin yükselişe geçmesini sağlamıştı. Bir diğer ünlü isim Aras Bulut İynemli’yle beraber en önemli çıkışı yapan başarılı oyuncu; bu yapım sonrasında da kaliteli işlerde rol aldı.

Öyle Bir Geçer Zaman Ki’nin bitmesinin ardından ilk sinema filminde oynama şansına erişen ünlü oyuncu; Yılmaz Erdoğan’ın Kelebeğin Rüyası adlı yapımında rol aldı. Bu filmle birlikte gişede önemli bir başarı elde eden yıldız isim, sonraki yapımlarında da dikkatleri üzerine çekti. Sinema kariyerindeki performanslarıyla sürekli olarak öne çıkmayı başaran Farah Zeynep Abdullah; Bi Küçük Eylül Meselesi, Unutursam Fısılda, Ekşi Elmalar, Bizim İçin Şampiyon ve Arif v 216 gibi önemli yapımlarda boy gösterdi. Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği Arif v 216’da yalnızca birkaç sahnede bulunan ünlü oyuncu, pop müziğin yıldız ismi Ajda Pekkan’ı canlandırdı.

Rol aldığı projelerin büyük bir kısmında başrol statüsüne erişen Farah Zeynep Abdullah; Kurt Seyit ve Şura, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Gülizar gibi dizilerde istediği başarıyı elde edemedi. Ancak 2020-2021 yılları arasında oynadığı Masumlar Apartmanı dizisi; son yıllarda en çok konuşulan TV yapımlarından biri oldu.

2022 yılında vizyona giren Bergen filmi ise, başarılı oyuncunun performansı ve elde ettiği gişe rakamlarıyla öne çıktı. Filmin yapımı için önemli bir çaba sarf ettiği bilinen yıldız isim, beraberinde gelen gişeyle de çabasının karşılığını aldı. Kariyerinin zirve yıllarını yaşayan Farah Zeynep Abdullah, önümüzdeki yıllarda ise Bihter isimli proje ile Aşk-ı Memnu romanının yeni uyarlamasında başrolü üstlenecek.

Exit mobile version