Ezhel’den Siyasete Girme Sinyali!

Ünlü rapçi Ezhel, ilerideki yıllarda siyasete girmeyi ve bir siyasi parti kurmayı düşündüğünü açıkladı.

ezhel 1

Türkçe rap müziğinin önemli isimlerinden Ezhel, dün yaptığı Twitter paylaşımlarıyla çok konuşuldu. Yakın dönemde Almanya’nın başkenti Berlin’e yerleşen Ezhel; ilerideki yıllarda siyasete girmeyi düşündüğünü ve parti kurmak istediğini söyledi. Bu paylaşımlar sosyal medyada büyük yankı buldu. Ezhel’i takip eden ve dinleyen insanlardan bir kısmı, başarılı rapçiye destek verdi. Birçok sosyal medya kullanıcısı ise, ünlü ismin siyaset kurumu üzerinden şaka amaçlı tweetler attığına dair yorum yaptı.

Ezhel’in resmi Twitter hesabından konu hakkında paylaşılan ilk tweet; siyasete atılacağı ve parti kuracağı yönünde olmuştu. Partisinin ismini CAN Parti koymayı düşündüğünü belirten Ezhel; slogan olarak da “Gelin canlar bir olalım. CAN PARTİ.” cümlesini ortaya koydu. Partiye dair eğlenceli tasarımların da ortaya çıkmasını sağlayan tweet ise; Ezhel’in parti logosu ve ismi hakkındaki görüşlerinin yer aldığı paylaşım oldu.

Ezhel’in parti planını açıklayan tweette; “Şu an gencim ama ileride siyasete atılmayı düşünüyorum. Gelin partimizi hep beraber kuralım. İsmi Can Parti olsun. Cumhuriyetçi Anadolu Partisi. Logosu kalp olsun. Canınıza can katmaya geldik falan gibi sloganlar. Hatta eli photoshop tutan arkadaşlar bu hayali partiye can katabilir” ifadeleri yer aldı.

Yapılan bu paylaşımlar ardından, birçok Ezhel hayranı da tweetler üzerinden içerikler üretti. CAN Parti fikrine dair logolar, tasarımlar, Ezhel’in yüzünün montajlandığı fotoğraflar ve daha pek çok paylaşım; sosyal medyada çok konuşulan bir konunun habercisi niteliğindeydi. Bu paylaşımların büyük bir kısmını kendi sayfasında da paylaşan Ezhel; dün akşamki sosyal medya gündeminin belirleyicisi oldu.

Politikaya Uzak Olmayan Bir Sanatçı: Ezhel

Geçmişte politik eleştirilerde bulunan şarkılar yapan Ezhel; Türkiye’de yaşadığı dönemde uyuşturucu kullanma ve bulundurma suçlarından bir süre cezaevinde kalmıştı. Eleştirileri sebebiyle cezaevine gönderildiğini düşünen ve sürekli olarak tehditler aldığını açıklayan başarılı müzisyen; cezaevi sürecinden kısa bir süre sonra Berlin’e taşındı. Almanya’da da müzik yapmayı sürdüren Ezhel; günümüzde de Türkçe rap müziğinin en başarılı icracılarından biri olarak görülüyor.

Ankara doğumlu Ömer Sercan İpekçoğlu; 2000’li yılların ortalarından itibaren rap camiasında ismini duyurmayı başardı. Ais Ezhel ismiyle yaptığı şarkılarla da bilinen ünlü isim; Ezhel ismini kullanması sonrasında birçok popüler işe imza attı. 2017’de yaptığı Müptezhel albümüyle tüm Türkiye’de önemli bir dinleyici kitlesi elde eden Ezhel; sonraki yıllarda yaptığı işlerle de çok konuşuldu.

Exit mobile version