Ezgi Mola Kimdir? Yeni Dizisi Ne Zaman Geliyor?

Masumlar Apartmanı dizisindeki performansıyla yeniden dikkat çeken Ezgi Mola, yakın zamanda evliliğiyle de gündeme geldi.

ezgi mola 1

Son yılların en popüler ve en aktif oyuncularından Ezgi Mola, geçtiğimiz yıl iki diziyle birden ekranlarda boy gösterdi. Masumlar Apartmanı dizisiyle dram alanındaki başarısını kanıtlayan ünlü oyuncu, Erşan Kuneri’de ise kariyerinin büyük bir kısmını kaplayan komedideki başarısını yeniden ispatladı. İlk gençlik yıllarından bu yana ekranlarda ve sahnelerde yer alan başarılı oyuncu; yeni sezonda da ekranlarda merakla beklenen isimlerden. Dün itibarıyla evlendiği öğrenilen Ezgi Mola; magazin haberlerinde nadiren konuşulmasıyla da biliniyor.

Ezgi Mola kimdir? Erşan Kuneri ikinci sezonda var mı? Yeni dizisi ne zaman geliyor? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ikinci bölümünde okuyucuyla buluşuyor.

Ezgi Mola’nın Hayatı

29 Mart 1983 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Ezgi Mola; aile tarafından aslen Malatya kökenlidir. Üniversiteye kadar gelen süreci İstanbul’da yaşayan ünlü isim, sonraki yaşamında ise oyunculuk alanında kariyer yapmak adına hayatını şekillendirdi. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde dört yıl boyunca oyunculuk eğitimi alan Mola; buradan birincilikle mezun olmayı başardı. Okuldaki ilk yılında Karate Can isimli televizyon dizisinde oynayan ünlü oyuncu; eğitim aldığı yıllarda oynadığı oyunlarla da ilk sahne deneyimini elde etti.

2005 Kasım’da BKM Mutfak ekibine dahil olan Ezgi Mola; aynı yıl Hırsız Polis isimli dizinin kadrosunda da yer aldı. 2006 yılında Uğur Yücel’in yönettiği Hayatımın Kadınısın filmiyle ilk sinema deneyimini yaşayan Mola; bu filmdeki performansıyla Sadri Alışık Ödülleri’nde en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülüne layık görüldü. 2008 yılında Kolay Gelsin isimli doğaçlama sit-com’da ve Sınıf adlı dizide de boy gösteren ünlü isim; aynı yılın ikinci yarısında Canım Ailem dizisinde oynamaya başladı. Bu projede de Uğur Yücel’le beraber çalışan Ezgi Mola; Canım Ailem dizisinin ardından çok daha önemli roller alma şansına erişti.

2010 yılında sona eren Canım Ailem’in ardından, Uğur Yücel’in Ejder Kapanı ve Zülfü Livaneli’nin Veda filmlerinde oynadı. Veda filminde Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ı canlandırdı. Dizi kariyerinde ise Güneydoğu’dan Öyküler Önce Vatan, Kötü Yol, Bir Ömür Yetmez gibi kısa süreli yapımlarda yer aldı. 2013-2015 yılları arasında Tolga Çevik’le birlikte Arkadaşım Hoşgeldin isimli doğaçlama komedi programında yer alan Ezgi Mola; bu yapımın ardından Masumlar Apartmanı dizisine dek televizyonda uzun süreli işlerde bulunmadı.

Sinemada Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi, Dedemin İnsanları, Celal ile Ceren, Patron Mutlu Son İstiyor, Sen Aydınlatırsın Geceyi gibi; döneminin ses getiren yapımlarında rol aldı. Kocan Kadar Konuş serisinin başrolünü üstlenen ünlü oyuncu; bu serinin hemen ardından gelen Maide’nin Altın Günü filminde de başroldeydi. Bu filmlerin ardından Tolga Karaçelik’in Kelebekler filminde kısa bir rolle seyirci karşısına çıkan Ezgi Mola, aynı yıl birçok ödül kazandığı Aydede ile de sinema perdesindeydi. Son olarak Organize İşler Sazan Sarmalı ve Seni Buldum Ya filmlerinde de oynayan Mola; yer aldığı birçok filmde performansıyla ödüllendirilen bir oyuncu.

Masumlar Apartmanı ile televizyona geri dönen Ezgi Mola, bu dizide oynadığı Safiye karakteriyle izleyiciden tam not almayı başardı. İki sezon süren yapımdaki başarısıyla dikkatleri üzerine çeken ünlü isim; 2022’de Erşan Kuneri’nin ilk sezonunda da boy gösterdi. Alev Alev karakterini canlandıran Mola’nın, dizinin ikinci sezonunda da oynamasına kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version