Ertem Şener Kimdir? Bayern Münih PSG Maçını Nasıl Anlattı?

Maç anlatma performansı ve Beyaz Futbol programlarıyla bilinen Ertem Şener; dün akşam da Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterdi.

ertem sener 1

Dün akşam oynanan maçlarla birlikte, Şampiyonlar Ligi’nin son 16 turunda ilk kısım tamamlandı. Bu maçlar içerisinde en kritik mücadele olarak görülen Bayern Münih – Paris Saint-Germain maçında; mikrofonların başında yine Ertem Şener vardı. Birçok Şampiyonlar Ligi maçında eleştirilerin odağına oturtulan ünlü sunucu, birçok maçta ise anlatımıyla beğeni topladı. 2000’li yıllardan bu yana futbol sektöründeki önemli figürlerden biri olan Ertem Şener; uzun yıllar boyunca yer aldığı Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarıyla da gündemde kalmayı başardı.

Ertem Şener Kimdir? Kaç yaşında? Bayern Münih PSG maçında neler söyledi? Bu ve benzeri soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümünde okuyucuyla buluşuyor.

Ertem Şener’in Hayatı

18 Temmuz 1975 tarihinde Malatya’da dünyaya gelen Ali Ertem Şener, spor spikerliği alanının en popüler simalarından biri. İstanbul 50. Yıl İNSA Lisesi’ni ve Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü bitiren ünlü spiker; televizyon kariyerine üniversite döneminde atıldı. Muğla’nın yerel kanalı ŞAH TV’de kariyerine başlayan Ertem Şener; Muğlaspor – Yeni Salihlispor maçıyla ilk spor spikerliği deneyimini yaşadı. Yerel kanal tecrübesi sonrasında TGRT’de çalışmaya başlayan Şener, İtalya Serie A maçlarının anlatımında kendisini gösterdi.

TGRT tecrübesi sonrasında kısa bir dönem Kanal 6’da da görev alan Şener; sonrasında Star TV kariyerine başladı. Star TV’deki UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarında yıldızını parlatmayı başaran ünlü spiker; bu dönemde maç anlatımlarında izleyiciye sunduğu ilginç bilgiler ve detaylarla gündeme geldi. Şampiyonlar Ligi yayın haklarının Star TV’den alındığı döneme dek burada çalışmalarını sürdüren Ertem Şener; bir yandan da Telegol ve Futbolig gibi programların sunuculuğunu üstlendi.

2012 yılında farklı kanallarda da tecrübeler edinen Ertem Şener; Kanal D’de Kazanmak İçin Bir Dakika ve TV8’de Tropy Türk programlarını sundu. Kasım 2012 tarihinde Beyaz TV’ye transfer olan Ertem Şener; burada Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarında sunuculuk yaptı. Bir yandan da Beyaz TV’nin spor müdürlüğünü yürüten ünlü isim, aynı dönemde TRT 1’de de yarışma sunuculuğu deneyimi yaşadı. 2020 yılına dek Beyaz TV’nin en popüler programları olan Beyaz Futbol ve Derin Futbol’da görev alan Şener; programın sosyal medyanın en çok konuşulan içeriklerinden biri olmasına katkı sundu.

2020 yılında Beyaz TV’den ayrıldığını açıklayan Ertem Şener; bir yıl sonrasında ise tv100 kanalında VAR Odası programını sunmaya başladı. Aynı dönemde EXXEN’in Şampiyonlar Ligi yayın haklarını almasıyla birlikte maç anlatımına geri dönen Şener, 2000’li yıllarda özdeşleştiği turnuvayı yeniden anlatmaya başladı. 2022’de Beyaz TV’deki görevine geri dönen ünlü isim, reytinglerde üst sıralarda yer alan Beyaz Futbol’un moderasyon koltuğuna yeniden oturdu.

47 yaşındaki spor spikerinin, evli ve üç çocuk babası olduğu biliniyor.

Exit mobile version