Ersan Şen Kimdir? Cumhurbaşkanı Adayı Olacak Mı?

Cumhurbaşkanlığına aday olacağı konuşulan Ersan Şen kimdir? Avukatlık kariyerinde ne gibi başarıları var?

ersan sen 1

Son yıllarda televizyondaki tartışma programlarının aranan ismi haline gelen Ersan Şen; geçtiğimiz günlerde beklenmedik bir iddiayla gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanlığı için adaylığını koyacağını açıklayan Şen; katıldığı ve açıklamayı yaptığı televizyon programının reklam arasında sürpriz bir telefon aldığını söyledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından arandığını ve kendisiyle adaylık konusunda bir görüşme yapacağını belirten Şen; programın ilerleyen dakikalarında ise cumhurbaşkanı olduğunda yapacaklarına dair fikirlerini paylaştı.

Bir anda ülke gündeminin merkezine oturmasıyla dikkat çeken Ersan Şen kimdir? Cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Avukatlık kariyerindeki yolculuğunda neler oldu? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Ersan Şen Kimdir?

16 Temmuz 1966 tarihinde Nevşehir’in Avanos ilçesinde dünyaya gelen Ersan Şen; lise yıllarına kadar Avanos’un Çalış kasabasında yetişti. Lisede ise İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde eğitim alma şansını yakaladı. Üniversite hayatında ise Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim aldı. Üniversiteyi bitirmesi sonrasında İstanbul Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan Şen; öte yandan da Marmara Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmaktaydı. 1989’da yüksek lisansı, 1994’te ise doktorayı Marmara Üniversitesi’nde bitiren Ersan Şen; 1998 yılında ise doçent unvanını elde etti.

2004 yılından bu yana profesör olarak akademik kariyerini sürdüren Ersan Şen; bir yandan da avukatlık mesleğini icra etmekte. Ünlü veya siyasi figürlerin birçoğunun avukatlığını üstlenmesiyle adını duyuran Şen; Ceza Hukuku alanının en deneyimli isimlerinden biri olarak biliniyor. Bu alanda birçok makale, kitap ve çeviri yapmasıyla da adını duyuran Ersan Şen; Türk Ceza Hukuku Derneği’nin üyelerinden biri.

Günümüzde İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde akademisyenliğe devam eden Ersan Şen; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkanlığı ve Hukuk Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerinde de bulundu. Üniversite kariyerinde idari görevler de alan ünlü hukukçu; geçmişteki İstanbul Üniversitesi Senato Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Fakülte Kurulu Üyesi görevleriyle de tanınıyor.

Yakın dönemde televizyon dünyasının çok bilinen isimleri arasına giren Ersan Şen; yalnızca hukuk alanında uzmanlığı olmasına rağmen, birçok farklı alanda görüş belirtmesi sebebiyle de eleştirilen figürlerden. 4 Mart 2023 Cumartesi akşamı itibarıyla cumhurbaşkanlığına aday olduğunu söyleyen Şen; siyasi figürler tarafından da destek bulduğunu dile getirmişti.

Ersan Şen’in Çalışmaları

Ünlü hukukçu Ersan Şen, akademik alanda yaptığı çalışmalarla adını duyuran birisi. Ancak son yıllarda farklı alanlara da temas eden kitaplar yayımladı. Ersan Şen’in yazdığı eserler şu şekilde;

1962-1997 Anayasa Mahkemesi, Türk Ceza Yargılaması Hukuku’nda Hukuka Aykırı Deliller Sorunu, Türk Ceza Hukuku – Suçun Genel Esasları ve Unsurları, Hukuka Giriş, Yeni Türk Ceza Kanunu Yorumu Cilt: I (m.1-140), Uluslararası Ceza Mahkemesi, Türk Hukukunda Telefon Dinleme – Gizli Soruşturmacı – X Muhbir, Yorumluyorum, Yeni Çek Kanunu’nda Karşılıksız Çek Suçu ve Ceza Sorumluluğu, Uluslararası Suçlar, Yeni Çek Kanunu’nda Karşılıksız Çek, Tutuklama, Şike, Yorumluyorum 2, Uygulamada İhaleye Fesat Karıştırma Suçları, Tüm Yönleri ile Telefon ve Ortam Dinleme, Suç Örgütü, Yorumluyorum 3, Yorumluyorum 4, Yorumluyorum 5, Yorumluyorum 6, Yorumluyorum 7, Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması, Yorumluyorum 8, Yorumluyorum 9

Exit mobile version