Erol Evgin Kimdir? 2023’te Albüm Çıkaracak Mı?

Türk pop müziğinin efsane isimlerinden Erol Evgin, günümüzde de üretim yapmaya devam ediyor.

erol evgin 1

Türk pop müziğinin 70’li yıllardan bu yana en başarılı temsilcilerinden olan Erol Evgin; günümüzde ise saygın bir müzisyen olarak görülmekte. Bir dönemin en çok dinlenen şarkıcılarından olan ünlü isim; müzisyenlikteki başarısını farklı alanlarda da göstermiştir. Televizyon programı sunuculuğu, müzikal oyunculuğu ve daha pek çok alanda faaliyetlerde bulunan Erol Evgin; yakın dönemde ise oğlu Murat Evgin’le birlikte müzik çalışmalarını sürdürüyor. Günümüzde dahi müzik yapmaya devam eden Evgin, jenerasyonunun en başarılı temsilcilerinden biri olarak görülüyor.

Erol Evgin kimdir? 2023’te Albüm Çıkaracak Mı? Sosyal medya hesabı var mı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümünde okuyucuyla buluşuyor.

Erol Evgin’in Hayatı

16 Nisan 1947 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Mehmet Erol Evgin; hayatının tamamını İstanbul’da geçirdi. İstanbul Erkek Lisesi’nde lise eğitimini tamamlayan Evgin; üniversitede ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yüksek Mimarlık bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak da çalışan Erol Evgin; kendisi gibi mimar olan eşi Emel Evgin’le birlikte mimarlık ofisinde profesyonel olarak da çalışmalar yaptı. Üniversite hayatının ilk yıllarında müzikle ilgilenmeye başlayan Erol Evgin; bu dönemde ilk albüm kayıtlarını tamamladı.

İlk 45’lik plağı “Sen-Eski Günler” ile müzik çevrelerinde bilinirlik kazanan Erol Evgin; sonraki yıllarda Çiğdem Talu ve Melih Kibar’la birlikte müzikal çalışmalarını sürdürdü. 70’lerin tamamına yakınında tekli çalışmalar yayınlayan Erol Evgin; 1977’de ise klasik olarak kabul edilen ilk albümü İşte Öyle Bir Şey’i yayınladı. 80’li yıllarda da albüm yapmayı sürdüren Erol Evgin; Çiğdem Talu ve Melih Kibar’ın da katkılarıyla ülkenin en önemli müzisyenlerinden biri olarak anılmaya başlandı.

Çıkardığı albümlerin büyük satış rakamlarına ulaşması nedeniyle, ünlü müzisyene iki kez Altın Plak ödülü verildi. 80’li yıllarda oyunculuk alanında da çalışmaları bulunan Erol Evgin; dönemin en başarılı tiyatro gösterisi olan Hisseli Harikalar Kumpanyası ve Şen Sazın Bülbülleri isimli müzikallerde rol aldı. Sinema hayatı da bu dönemde başlayan Erol Evgin; Meryem ve Oğulları, Renkli Dünya ve Hisseli Harikalar Kumpanyası filmlerinde yer aldı. 90’lı yıllarda Sen Unutulacak Kadın Mısın albümüyle müzik dünyasına geri dönen Erol Evgin; 2000’lerde ise oğlu Murat Evgin’le birlikte müzik alanında çalışmalar yaptı.

Murat Evgin’le birlikte 20 konserlik “Baba Oğul” turnesini yapan Evgin; aynı dönemde İbadetim isimli albümü de yayınladı. Çiğdem Talu ve Melih Kibar şarkılarını seslendirdiği iki albümü 2005 ve 2006’da yayınlayan tecrübeli müzisyen, 2010’lu yıllara ise 3 albüm sığdırmayı başardı. 2021 yılında en son albümünü dinleyicilerin beğenisine sunan Erol Evgin; bu çalışmasında birçok ünlü müzisyenle düetler yaptı. 75 yaşındaki sanatçının, yakın dönemde albüm yapıp yapmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

90’lı yıllarda Süper Aile isimli yarışma programını sunan Erol Evgin; 1995-1996 yıllarında ise TRT 1’de Erol Evgin Show ile ekranlarda yer aldı. 2000’lerin sonlarına dek sunuculuk kariyerini sürdüren Erol Evgin, son olarak Benzemez Kimse Sana isimli yarışma programında jüri üyeliği yaptı.

Exit mobile version