Engin Altan Düzyatan Kimdir? Çöp Adam Dizisi Yeni Bölüm Ne Zaman?

Bir dönem Diriliş Ertuğrul ile çok konuşulan Engin Altan Düzyatan; günümüzde ise Çöp Adam dizisinin başrolünde.

engin altan duzyatan 1

Çöp Adam dizisiyle ekranlara dönen Engin Altan Düzyatan; bu dizi öncesinde epey farklı rollerle seyirci karşısına çıkmıştı. Uzun bir süre Diriliş Ertuğrul dizisinde Ertuğrul Gazi’yi canlandıran ünlü oyuncu; geçtiğimiz yıl sona eren Barbaroslar’da ise Oruç Reis’e hayat vermişti. Tarihi dizilerin aranan aktörlerinden biri haline gelen Düzyatan; geçmişte de Hürrem Sultan, Kurşun gibi dizilerde geçmiş dönemlerdeki karakterleri canlandırdı. Televizyon yapımlarında yeniden günümüzde gördüğümüz ünlü isim; Çöp Adam’da da izleyicinin beğenisini kazandı.

Engin Altan Düzyatan kimdir? Çöp Adam dizisi yeni bölüm ne zaman? Dönem dizilerine geri dönecek mi? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Engin Altan Düzyatan’ın Hayatı

26 Temmuz 1979 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Engin Altan Düzyatan; Balkan kökenli bir ailenin mensubu. 1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü kazanan ünlü isim; 2001 yılına dek burada eğitim gördü. Mezun olduktan sonra iş imkanlarını arttırabilmek adına İstanbul’a gelen Düzyatan; ilk olarak tiyatrolarda çalışmalarda bulundu. DOT Tiyatrosu ve Kenter Tiyatrosu’nda birer oyunda oynayan ünlü oyuncu; 2000’li yılların başlarında televizyon dizilerinde oynamaya başladı.

Ruhsar ve Yeditepe İstanbul’da kısa süreli deneyimler yaşayan Engin Altan Düzyatan; ilk uzun süreli dizi macerasını TRT 1’deki Koçum Benim ile elde etti. Bu dizinin ardından Hürrem Sultan, Kampüsistan ve Alacakaranlık gibi dönemin popüler yapımlarında da boy gösterdi. Kampüsistan dizisi sonrasında ise Belalı Baldız, Sıla gibi dizilerde konuk oyuncu; Kızlar Yurdu ve Sevgili Dünürüm dizilerinde ise ana kadro içerisinde yer aldı. 2008 yılındaki “Cesaretin Var Mı Aşka?” isimli diziyle birlikte dikkatleri üzerine çeken ünlü oyuncu; uzun süre birlikte olacağı Özge Özpirinççi ile de bu dizinin setinde tanıştı.

2009’da beklenenden erken sürede sona eren Bir Bulut Olsam’ın başrollerinden biri olan Düzyatan; 2010 yılında ise Kapalıçarşı dizisinin yardımcı oyuncuları arasındaydı. Aynı dönem ilk kez sunuculuk deneyimi de yaşayan ünlü oyuncu; kısa sürede ekranlara veda eden 1 Milyon Canlı Para’yı sundu. 2012’de döneminin başarılı işlerinden Son dizisinde de rol alan Düzyatan; 2014’de ise erken final yapan Cinayet dizisinde oynadı. Aynı yıl kadrosuna katılacağı Diriliş Ertuğrul dizisi ise; Engin Altan Düzyatan’ın kariyerini tamamen değiştirdi.

Diriliş Ertuğrul’da 5 sezon boyunca Ertuğrul Gazi’yi canlandıran Düzyatan; bu dönemde izleyicinin özdeşleşmeye çalıştığı figürlerden biri haline geldi. Bu dizinin ardından Kurşun ve Barbaros: Akdeniz’in Kılıcı deneyimlerini yaşayan ünlü isim; bu yıl başladığı Çöp Adam dizisiyle günümüz hikayelerine döndü. Son dönemin en popüler dizilerinden olan Çöp Adam’da Tamer Yılmaz karakterine hayat veren Düzyatan; buradaki performansıyla da takdir topluyor.

Bugüne dek birçok popüler filmde de boy gösteren Engin Altan Düzyatan; Kalbin Zamanı filmiyle ilk sinema deneyimini yaşadı. New York’ta Beş Minare, Beyza’nın Kadınları, Cennet, Bir Avuç Deniz gibi filmlerde de boy gösteren Düzyatan; Romantik Komedi ve Anadolu Kartalları’nda gösterdiği performansla dikkat çekmişti. Bu Son Olsun ve Bu İşte Bir Yalnızlık Var filmlerinde de başrol oynayan ünlü oyuncu; bu yapımlarla da beklentilerin üzerine çıktı.

2014 yılında Neslişah Alkoçlar ile evlendiği bilinen ünlü isim; bu evlilikten 2 çocuk sahibi oldu.

Exit mobile version