Engin Akyürek Kimdir? Adım Farah Dizisi Ne Zaman Başlıyor?

Adım Farah dizisiyle ekranlara dönmeye hazırlanan Engin Akyürek'in kariyerinde birçok önemli proje bulunmakta.

engin akyurek 1

Televizyon dizilerinin aranan isimlerinden Engin Akyürek, 1 yıllık aranın ardından beyaz cama geri dönüyor. Yaklaşık 20 yıla uzanan kariyerinde birçok başarılı yapımda rol alan Akyürek, son olarak Sefirin Kızı dizisiyle televizyon ekranlarına gelmişti. Geçtiğimiz yıl Disney Plus’ın ilk yerli yapımı olan Kaçış’ta rol alan tecrübeli oyuncu, bu yıl ise Adım Farah dizisiyle sevenlerine yeniden merhaba diyor.

Hem televizyon hem de sinemada başarılı bir kariyer çizgisi oluşturan Engin Akyürek’in yeni dizisi ne zaman başlıyor? Kariyerinin satır başları neler? Bu ve benzeri soruların cevabını, yazının ilerleyen kısımlarında bulmak mümkün.

Engin Akyürek’in Hayatı

12 Ekim 1981 tarihinde Ankara’da doğan Engin Akyürek, Erzincan kökenli bir ailenin mensubudur. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde Tarih bölümünü bitiren başarılı oyuncu; üniversite hayatının hemen sonrasında dönemin popüler yarışması “Türkiye’nin Yıldızları”na başvurdu. Bu yarışmada bir diğer ünlü oyuncu Beren Saat’le birinciliği paylaşan Engin Akyürek, kısa bir süre içerisinde profesyonel kariyerini oyunculuk üzerine yönlendirdi.

TV Kariyeri

Yarışma başarısından hemen sonra Yabancı Damat dizisindeki Kadir rolüne seçilen Engin Akyürek, bu rolle 3 sezon boyunca ekranlarda yer aldı. Uzun süreli Yabancı Damat macerası sonrasında Karayılan dizisinde de boy gösteren başarılı oyuncu, sonrasında 2009 yılındaki Bir Bulut Olsam dizisinde Mustafa Bulut karakterini canlandırdı. 2010 yılında ise kariyerini yükselişe geçiren televizyon projesine adım attı. 2010-2012 yılları arasında yayınlanan “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisinde Kerim Ilgaz karakterine hayat veren Akyürek; bu dizide Türkiye’nin Yıldızları yarışmasında aynı anda parlayan Beren Saat’le yeniden buluştu.

“Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisi sonrasında iki sezonluk bir ara veren Akyürek, 2014-2015 yıllarında ise Kara Para Aşk dizisinde Ömer Demir rolünü canlandırdı. Bu diziyle uluslar arası camiada elde ettiği popülerliği arttıran Akyürek, Uluslararası Emmy Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu kategorisine aday gösterilmişti. 2017’de Ölene Kadar dizisinde oynayan tecrübeli oyuncu, 2019-2021 yılları arasında ise Sefirin Kızı dizisinde rol aldı. 2022’de dijital platform yapımlarında şansını deneyen ünlü isim; Kaçış isimli yapımda gazeteci Mehmet karakterine hayat verdi.

Sinema kariyerinde de önemli yapımlar bulunan Engin Akyürek; ilk uzun metraj filminde ödül alma başarısı gösterdi. Zeki Demirkubuz’un Kader filmindeki performansıyla SİYAD Ödülleri’nde Umut Veren Oyuncu ödülünü kazanan Akyürek; sonraki projelerinde de oyunculuğuyla beğeni topladı.

1 Mart 2023 Çarşamba günü (Bugün) başlayacak Adım Farah isimli yapımla ekranlara geri dönmeye hazırlanan başarılı oyuncu; bu yapımda Demet Özdemir’le başrolleri paylaşacak.

Exit mobile version