Ece Üner Kimdir? TV100 Akşam Haberleri Saat Kaçta?

Uzun yıllar boyunca Show Ana Haber'in yüzü olan Ece Üner; yakın dönemde TV100'ün haberlerini sunmaya başladı.

ece uner 1

Televizyonun en popüler simalarından biri olan Ece Üner; özellikle yakın döneme kadar devam ettiği Show Ana Haber sunuculuğu ile yıldızını parlatmıştı. Ana Haber içerisinde yaptığı eleştirel yorumlar ve sunuş tarzıyla dikkatleri üzerine çeken Üner; kısa bir süre önce transfer olduğu TV100’de de benzer bir performans sergiliyor. Ana haber bültenleri içerisindeki en yüksek reyting rakamlarına ulaşan isimlerden olan Ece Üner; kariyerinin önceki yıllarında ise birçok farklı içerikte sunuculuk yapmıştı.

Ece Üner kimdir? TV100 akşam haberleri saat kaçta? Twitter hesabı var mı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Ece Üner’in Hayatı

21 Temmuz 1981 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Özge Ece Üner; aile tarafından Şanlıurfa ve Makedonya kökenlerine sahip. CNN Türk’ün eski genel müdürlerinden olan Dinç Üner’in kızı olan Ece Üner; kariyerini de babasının izinden şekillendirdi. Koç Özel Lisesi’ni bitirdikten sonra, Koç Üniversitesi’nde sosyoloji ve tarih bölümlerinden mezun oldu. Paris Üniversitesi’nde Fransızca dil eğitimi ve Brüksel’de Avrupa Birliği alanında eğitim alan Üner; sunuculuk alanındaki çalışma isteği için ise Diyalog Spikerlik ve Sunuculuk Kursu’nda eğitim gördü.

Medya ekonomisi, Dünya medyası, medya tarihi gibi alanlarda makaleler yazan Ece Üner; mesleğinin akademik kısmını da önemsediğini bu şekilde gösterdi. Üniversitede okuduğu dönemde gazetecilik kariyerine başlayan Üner; NTV Haber Merkezi’nde stajyerlik yaparak ilk adımı attı. 2003’teki Irak Savaşı’nda NTV adına çeviriler yapan ünlü sunucu; sonraki yıllarda ise diplomasi ve ekonomi alanlarında haber dosyaları hazırladı. ABD, İran, Çekya ve daha birçok devletin yetkilileriyle röportajlar yapan Ece Üner; NTV’deki bu görevini 2006’ya kadar sürdürdü.

2006 yılında o dönem Doğan Grubu’na bağlı olan Star TV’de çalışmaya başladı. Kısa bir süre burada muhabirlik yaptıktan sonra, yine 2006’da CNN Türk’ün spor haberleri sunucusu oldu. Mart 2007’de CNN Türk’te Orkun Yazgan’la birlikte Yeni Gün isimli programın sunuculuğunu üstlendi. 2009’a dek CNN Türk’te çalışmaya devam eden Üner; sonrasında ise uzun bir süre Habertürk TV ve Show TV bünyesinde sunuculuk yaptı. İlk olarak Olduğu Gibi isimli tartışma programıyla Habertürk kariyerine başlayan Ece Üner; sonraki dönemde ise haber programlarına geçiş yaptı.

Akşam Raporu isimli programla haber sunuculuğuna geçen Ece Üner; 2012 yılında ise Enine Boyuna isimli tartışma programını sunmaya başladı. Aralık 2017’ye dek bu programı sunan Üner; aynı zamanda iki dönem boyunca yaptığı Show Ana Haber sunuculuğu görevinin ilkini bu süre zarfında yaptı. Ocak 2014’te Show Ana Haber’i sunmaya başlayan Ece Üner; buradaki performansıyla izleyicinin beğenisini kazanmıştı. Ancak reytinglerde istenen başarının tam anlamıyla gelmemesi, Haziran 2015’te bu görevin sona ermesine yol açtı. Ocak 2018’de bir kez daha Show Ana Haber’i sunmaya başlayan Üner; ikinci döneminde ise seyircide çok daha fazla karşılık buldu.

Ağustos 2021’e dek Show Ana Haber’de başarılı bir performansa imza atan Ece Üner; yaptığı haberler ve haber aralarındaki yorumlarıyla seyircinin beğenisini beklenenden çok daha fazla kazandı. Bu sayede alanının en popüler isimlerinden biri haline gelen ünlü sunucu; haber programlarındaki başarısına rağmen sürpriz bir ayrılık kararı aldı. Kanal D’de Ece Üner ile Susma isimli kriminal reality show formatında yer almaya başlayan ünlü isim; bu programda beklentileri karşılayamadı.

Ocak 2023’te TV100’ün teklifini kabul eden Ece Üner; bu yıl itibarıyla ana haber sunuculuğundaki kariyerine kaldığı yerden devam ediyor. Kanal D Ana Haber’in sunucusu Deniz Bayramoğlu’yla 2013’te evlenen Üner’in, bir de çocuğu olduğu biliniyor.

Exit mobile version