Ebru Gündeş, Kızının Soyadının Zarrab Olmaması İçin Dava Açtı!

Ünlü şarkıcı Ebru Gündeş; eski eşi Reza Zarrab'dan olan kızı Alara'nın soyadını değiştirmek için dava açtı.

ebru rez

Şarkıcı Ebru Gündeş hakkında beklenmedik bir konu gündeme geldi. ABD’de İran’a uygulanan yaptırımlar için açılan davada itirafçı olarak yaşayan Reza Zarrab’dan boşanan Gündeş; eski eşinden olan çocuğu Alara’nın soyadını değiştirmek için mahkemeye başvurdu. Geçtiğimiz günlerde açtığı velayet davasıyla da gündeme gelen ünlü isim; Türkiye’de kendisiyle yaşayan kızının Zarrab soy ismini taşımasını istemiyor. Avukatları aracılığıyla bu başvuruyu yapan Ebru Gündeş; kızının kendisinin soy ismini almasını talep etti.

Magazin basınında yer alan haberlere göre; Reza Zarrab’ın Türkiye’de karıştığı olayları ve işlediği suçları itiraf etmesi nedeniyle bu kararın alındığı öğrenildi. Kızının ilerleyen yıllardaki hayatında sorun yaşamamasını amaçlayan Ebru Gündeş; eski eşinin şu anda Türkiye sınırlarına giremeyecek konumda oluşunu da, davanın açılış sebebi olarak belirtti. Avukatların başvurusuyla kabul olan dava, kısa bir süre içerisinde yargı mercileri tarafından görülecek. Gündeş’in talebinin vakit geçmeden kabul edilmesi bekleniyor.

Geçmişte de ünlü bir ismin açtığı benzer bir davanın, Ebru Gündeş’e örnek teşkil ettiği öngörülüyor. Yakın dönemde kızı Mia’nın soy ismini değiştirmek ve kendi soyadını vermek için dava açan Işın Karaca; davayı kazanmış ve kızının soy ismini değiştirebilmişti. Kendi sebeplerinin çok daha güçlü olduğunu öngören Ebru Gündeş; davanın tek celsede tamamlanmasını bekliyor. Ünlü isim; kızının babası sebebiyle Türkiye’de problemli bir hayat sürmemesi amacını başlıca başvuru sebebi olarak gösteriyor.

Ebru Gündeş – Reza Zarrab İlişkisi Nasıl Bitti?

2010 yılında ilişkileri başlayan Ebru Gündeş ve Reza Zarrab; ilişkilerinin duyulmasından kısa bir süre sonra evlenmişti. Çiftin bu evlilikten bir çocukları olmuştu. Ancak evliliğin ilerleyen dönemlerinde Zarrab’ın ülkedeki ticari ilişkileri problem oluşturmaya başladı. 2013’te İran ve Türkiye arasında altın kaçakçılığı ve kara para akladığı tespit edilen İranlı iş insanı Reza Zarrab; Türkiye’deki yargı sürecinden tutuklanmadan tamamladı. Ancak ABD’de de birçok kaçakçılık faaliyetine imza attığı tespit edilen Zarrab; İran hükümetiyle olan bağlantıları sebebiyle ülkede tutuldu.

ABD’nin İran’a dair açtığı davanın itirafçısı olarak ülkede kalma hakkı verilen Zarrab; bu süre zarfında hapis cezasına çarptırılması sebebiyle ülke dışına çıkamıyor. İtirafçı statüsü sayesinde yeni bir kimlikle ABD’de yaşaması kararlaştırılan Zarrab; ABD’de tutuklandığı dönem sonrasında Ebru Gündeş’le olan ilişiğini de kesti. Boşanmadan önceki dönemde Türkiye’den de birçok insanla adı anılan Zarrab’ın; geçtiğimiz yıl tamamlanan boşanma davası sonrasında ünlü şarkıcıyla olan ilişiğinin tamamen kesildiği öğrenildi.

İkilinin evliliği Mayıs 2021’de sona erdi.

Exit mobile version