Doğan Şentürk Kimdir? Orta Sayfa Programı Hangi Gün Yayınlanıyor?

FOX Haber'in genel yayın yönetmeni olan Doğan Şentürk; dünkü seçim yayınlarının da en çok konuşulan isimlerinden biriydi.

dogan senturk 1

Uzun yıllardır FOX Haber’in başında olan Doğan Şentürk, son dönemde ise Orta Sayfa programının sunucusu olarak ekranlarda yer alıyor. Dünkü seçim yayınlarında da en çok izlenen programlardan birini yapan FOX Haber’in başında olan Şentürk; haber programlarının reytingleri konusunda önemli başarılar elde etti. Geçmişte muhabirlik de yapan ve Ortadoğu ile ilgili çalışmaları da bulunan ünlü isim; 2000’li yıllardaki yöneticilik tecrübesi sayesinde sektörde önemli bir yer edinmiş durumda.

Doğan Şentürk kimdir? Orta Sayfa programı hangi gün yayınlanıyor? FOX Haber’den ayrılacak mı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Doğan Şentürk’ün Hayatı

23 Nisan 1968’de Ardahan’da dünyaya gelen Doğan Şentürk; gençlik yıllarında İstanbul’a taşındı. İstanbul Atatürk Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra, üniversitede İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans çalışmalarını da yapan Şentürk; tez konusu olarak ise “Balkanlar, Ortadoğu ve Asya Gelişmeleri” başlığını seçmişti. Üniversitenin ilk yıllarında gazetecilik alanında çalışmaya başlayan Şentürk; kariyerinin sonraki sürecini de bu yönde ilerletti.

1987’de Sabah Gazetesi’nde ilk gazetecilik deneyimini elde eden Şentürk, buradaki muhabirlik tecrübesini 1990’da Star TV’yle televizyona taşıdı. Kanala kıdemli muhabir olarak alınan ünlü televizyoncu; yine 90’lı yıllarda Kanal D, Kanal 6 gibi platformlarda da kıdemli muhabir görevini üstlendi. 2000’li yıllara yaklaşıldığı dönemde yöneticilik pozisyonlarındaki ilk tecrübelerini yaşayan Şentürk; CTV’nin İstanbul temsilciliğini ve BRT’nin haber direktörlüğünü yaptı.

2000’lerde TGRT ve TGRT Haber kanallarında haber direktörü olarak çalışan Doğan Şentürk; buradaki görevini kanalın yeni haliyle de devam ettirdi. 2006 yılında TGRT’nin FOX tarafından satın alınması sonrasında, Doğan Şentürk’ün pozisyonu değişmedi. FOX Haber’in genel yayın yönetmenliğine getirilen Şentürk; özellikle de FOX’un idareyi devralması sonrasında kariyerinde yükselişe geçti. Sabah haberlerinin en çok izlenen programı Çalar Saat’i ve Ana Haber Bülteni’nin formatlarını belirleyen Şentürk; kanalın haber alanında reyting listelerinin üst sıralarında kalmasına önayak oldu.

2023’te de aynı görevi sürdüren Şentürk; 17 yıldır birçok önemli başarıyı aynı yerde gerçekleştirdi. Reytinglerin üst sıralarında yer alan haber içerikleriyle bilinen ünlü isim; geçtiğimiz yılın sonlarından bu yana kendi programını da yapmakta. Ünlü gazetecilerin bir araya geldiği Orta Sayfa programını sunan Şentürk; bu programla da önemli izlenme rakamlarına ulaştı.

Aydan Varol Şentürk’le evli olan ve 3 çocuğu bulunan Şentürk; 2003 yılında ise ilk ve tek kitabını yayınladı. Saddam’ın Baas’ı: Ortadoğu’nun Arap Birliği Rüyası isimli kitap, Şentürk’ün yazılı tek çalışması oldu.

Exit mobile version