Dilan Çiçek Deniz Kimdir? Yakında Yeni Dizisi Çıkacak Mı?

Bu sezon Kusursuz Kiracı dizisiyle TV'ye erken veda eden Dilan Çiçek Deniz, yeni projeleriyle en çok merak edilen isimlerden biri.

dilan cicek deniz 01

Son dönemin en popüler oyuncularından olan Dilan Çiçek Deniz; televizyonda ve online platformlarda rol aldığı her işle gündeme gelmeyi başaran figürlerden biri. Miss Turkey yarışması sayesinde tüm Türkiye’nin ilk kez tanıdığı genç yıldız, sonraki kariyerinde ise başarılı adımlar atmasıyla dikkat çekti. Televizyon, dijital platformlar ve sinema alanında birçok yapımda rol alan ünlü isim; yakın dönemde tiyatroda da kendisini göstermeyi başardı.

Geçtiğimiz aylarda yaptığı Kusursuz Kiracı dizisinden sonra yeni projesi merakla beklenen Dilan Çiçek Deniz’in kariyerinde hangi önemli yapımlar var? Kaç yaşında olduğu, magazinde ne gibi iddialarla gündeme geldiğine dair sorular bu yazıda.

Dilan Çiçek Deniz’in Hayatı

28 Şubat 1995 tarihinde Sivas’ta doğan Dilan Çiçek Deniz; öğretmen bir çiftin çocuğudur. Anne ve babası kendisi 5 yaşındayken boşandı. On beş yaşındayken şiir kitabı yazma denemesi de bulunan Deniz, aynı dönemde okuduğu lisenin tiyatrosunda oyunculuk denemelerinde bulunmaktaydı. 17 yaşında Liselerarası Tiyatro Yarışması’nda oyunculuğuyla ödül alan genç yıldız, kariyerinin ilk ödülünü burada kazanmıştır. Üniversite hayatına Ege Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü’nde başlayan Dilan Çiçek Deniz, kısa bir süre sonra üniversite sınavına yeniden girdi ve İstanbul Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’ne geçiş yaptı.

Üniversite döneminin ilk yıllarında modellik de yapan başarılı isim, 2014 yılında katıldığı Miss Turkey yarışmasında 2. oldu. Bu sayede güzelliği kamuoyu nezdinde tescillenen Dilan Çiçek Deniz; bir sonraki yıl Miami’de yapılan Kainat Güzellik Yarışması’nda ise Türkiye’yi temsil eden isim oldu.

TV Kariyeri

Miss Turkey başarısı sonrasında birbiri ardına oyunculuk teklifleri alan ünlü isim; Tatlı Küçük Yalancılar dizisiyle televizyon sektörüne adım attı. Bensu Soral, Büşra Develi, Burak Deniz gibi isimlerle aynı seti paylaşan Deniz; ilk macerasında reytingin kurbanı oldu ve 13. bölümün ardından ekrana veda etti.

Aynı yıl Kanal D’de yayınlanan Güneşin Kızları isimli dizide Elif karakterini canlandıran Dilan Çiçek Deniz; bu yapımda gösterdiği performansla beğeni topladı. Ancak bu dizi de beklenenden çok daha kısa sürdü. 2016-2017 sezonunda ise Bodrum Masalı isimli dizide başrol oynadı. Bu dizide de beklentilerin üzerine çıkan genç oyuncu, Bodrum Masalı sonrasında popülerliğini katbekat arttıracak yeni dizisine başladı.

2017’de yayın hayatına başlayan Çukur dizisi; Türkiye’nin son dönemdeki en popüler dizilerinin başında gelmekte. Bu dizide Aras Bulut İynemli’yle 2 sezon boyunca başrolleri paylaşan Dilan Çiçek Deniz; gösterdiği performansla birlikte hayran kitlesini çok daha yüksek seviyelere çıkardı. 2019’da diziden ayrılmak durumunda kalan başarılı oyuncu, 2020-2021 yıllarında Alev Alev ve 2022’de Kusursuz Kiracı dizilerinde de başrol oynadı. 2020 yılında dijital platformlarda da görünen yıldız isim, Yarım Kalan Aşklar isimli yapımın başrolünü üstlendi.

Güzelliği ve başarılı oyunculuk performansıyla, birçok yapımda ilk tercih olarak düşünülen isimlerden olan Dilan Çiçek Deniz; başarıyı elde ettiği süreçte birçok kez magazin gündeminde de boy gösterdi. İlk olarak Okan Can Yantır ve Furkan Andıç’la olan birliktelikleriyle gündeme gelen Deniz; yakın dönemde ise İzlandalı yönetmen Thor Saevarsson’la nişanlanma süreciyle de konuşulmuştu. İkilinin bir süre önce evlilik kararı aldığı bilinmekteydi. Ancak ilişkinin her iki tarafının da geçtiğimiz aylarda ayrılık açıklaması yapması, sevenlerini şaşkınlığa uğrattı.

Exit mobile version