Deniz Çakır Kimdir? Yeni Dizisi Ne Zaman Geliyor?

Televizyon dizilerinin en popüler isimlerinden Deniz Çakır, yakın dönemde dijital platformlarda da boy gösterdi.

deniz cakir 1

2000’li yılların ortalarından bu yana popüler bir isim olan Deniz Çakır, yer aldığı projelerin tamamında adından söz ettirmeyi başardı. Oynadığı karakterlerin kamuoyunda birçok kez tepkiyle karşılanması, ünlü oyuncunun her projede başarılı olduğunu kanıtlar nitelikte. 2010’larda ve 2020’lerin ilk yıllarında da başarılı dizilerin kadrosunda yer alan ünlü isim, yeni projeleriyle merak edilen isimlerden biri. Televizyon seyircisinin en çok takip ettiği oyuncular arasında görülen Deniz Çakır, geçtiğimiz günlerde ise sürpriz evliliğiyle gündeme geldi.

Deniz Çakır kimdir? Yeni dizisi ne zaman geliyor? Aslında Özgürsün’ün yeni sezonu çekilecek mi? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Deniz Çakır’ın Kariyeri

31 Aralık 1981’de Ankara’da dünyaya gelen Deniz Çakır, Trabzon kökenli bir ailenin kızıdır. Ankara Ayrancı Lisesi’nde okuduğu dönemde tiyatroyla ilgilenmeye başlayan Çakır, sonraki yıllarda ise oyuncu olma kararı alır ve bu yönde çalışmalar yürütür. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olan ünlü isim, öğrencilik döneminde radyo tiyatrolarında ve radyo reklamlarında yer almıştır. Üniversiteden mezun olmasından kısa bir süre sonra, ilk televizyon dizisi olan Kadın İsterse’de Alev rolünü üstlendi. Bu dizide, üniversiteden hocası olan Cihan Ünal’ın eşini canlandırdı.

Kadın İsterse dizisiyle oyunculuk alanındaki yeteneğini ülke çapında ispatlayan Deniz Çakır, bir sonraki projesi olan İki Arada Aşk dizisinde de sitcom deneyimini geliştirdi. Kısa sürede final yapan bu projenin ardından, İşte Benim ve Avrupa Yakası’nda kısa süreli roller üstlendi. 2000’li yılların sonuna damgasını vuran Yaprak Dökümü ise, ünlü oyuncunun çok daha fazla tanınan bir isim haline gelmesine vesile oldu. Yaprak Dökümü’nde Ferhunde karakterine hayat veren Çakır, gösterdiği performansla seyircinin takdirini fazlasıyla kazandı.

Yaprak Dökümü dizisiyle 4 sezon boyunca ekranlarda yer alan Deniz Çakır, bu dönemde “Kako Si?” ve “40” adlı sinema filmlerinde başrol oynamıştır. Aynı dönemde İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda tiyatro kariyerini de sürdüren ünlü isim, döneminin en başarılı oyuncularından biri olarak görülmekteydi. Yaprak Dökümü sonrasındaki ilk projesi ise, Müjde Ar’ın 80’lerde başrolünü oynadığı İffet filminin dizi uyarlaması oldu. Bu dizide İffet karakterine hayat veren Çakır, 2 sezon boyunca performansıyla takdir toplamayı başardı.

2013’te Muhteşem Yüzyıl’ın son sezonunda diziye dahil olan Deniz Çakır, Kanuni Sultan Süleyman’ın kardeşlerinden Şah Sultan’a hayat verdi. 2014’te kısa sürede final yapan Yasak dizisinin başrolünü üstlenen Çakır, 2015’te ise bir kez daha uzun süreli bir projenin başrolü oldu. Oktay Kaynarca ile birlikte başrolleri paylaştığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’daki Meryem karakteriyle izleyicinin beğenisini kazanan deneyimli oyuncu, 3. sezonun sonunda karakterin ölümüyle diziden ayrıldı.

2011’deki Ya Sonra filmiyle son sinema deneyimini yaşayan Deniz Çakır, 2019’daki Vurgun ve 2021’deki Masumiyet dizilerinin ardından televizyona dönüş yapmadı. 2022 yılında ilk sezonu çekilen ve GAİN’de yayınlanan Aslında Özgürsün dizisindeki performansıyla da beğeni toplayan Çakır, kadın haklarıyla ilgili tüm projelerde boy göstermekte. Son dönemde ise Sumru Yavrucuk’la birlikte oynadıkları Tatavla’da Son Dans isimli tiyatro oyunu, başarılı oyuncunun aktif tek projesi olarak biliniyor.

Exit mobile version