Deniz Akkaya’ya 4 yıla kadar hapis cezası talebi

Eski manken Deniz Akkaya hakkında kızına şiddet uyguladığı iddiasıyla başlatılan soruşturma sona erdi. Hazırlanan iddianamede, Akkaya'ya "Altsoya karşı silahla kasten yaralama" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi. Savcılık, kızına fırlattığı termosu silah olarak değerlendirdi.

deniz akkaya hapis istemi habermeydan

Deniz Akkaya’ya 4 yıla kadar hapis cezası talebi…

Geçen Mayıs ayında eski manken Deniz Akkaya’nın 16 yaşındaki kızı A.Ö.’ye yönelik şiddet iddiaları gündeme gelmişti. İddiaların ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda düzenlenen iddianamede, Deniz Akkaya’nın kızı A.Ö.’ye karşı “Altsoya karşı silahla kasten yaralama” suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. İddianamede, kızın şikayetini geri çektiği bilgisi yer aldı. Dosyanın kamu davası olarak devam edeceği belirtilerek İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği ifade edildi. İddianamenin kabul edilmesi durumunda Deniz Akkaya’nın yakın zamanda hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Olayın detaylarına ilişkin olarak, Deniz Akkaya, geçtiğimiz haftalarda sosyal medya üzerinden kızının telefonunu elinden aldığını ve habersiz yurt dışı planları yapmaya çalıştığını öğrendiğini belirtmişti. Bu durum üzerine kızının kendisine saldırdığını ve kendisini balkona kilitleyip 1,5 saat boyunca taciz ettiğini iddia etmişti. Akkaya’nın açıklamalarının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçerek konuyu incelemeye aldı ve 16 yaşındaki kız çocuğunu koruma altına aldı.

Deniz Akkaya ise olayla ilgili olarak “Burnu sürtsün diye devlete verdim.” şeklinde bir ifade kullanmıştı.

Efe Önbilgin, çocuğunun velayetini almak için 29 Mayıs’ta dava açtı ve mahkeme kararıyla Ayşe’nin velayeti kendisine verildi. Geçici velayet talebi ise dosya kapsamı ve delillerin toplanmasından sonra değerlendirilmek üzere ara kararda belirtildi.

Deniz Akkaya ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Çocuğumun velayetini falan vermedim. Sadece 15 senedir ilk defa babasıyla yaz tatiline çıkacak. Babasıyla yaz tatiline çıkması için izin verdim.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Deniz Akkaya’nın kızı Ayşe, babası Efe Önbilgin tarafından teslim alındı.

 

 

Exit mobile version