Davut Güloğlu Kimdir? Milletvekili Adayı Olacak Mı?

Son günlerde üyesi olduğu Yeniden Refah Partisi ile gündeme gelen Davut Güloğlu, Karadeniz müziğinde bir dönemin en önemli figürlerinden.

davut guloglu 1

Karadeniz müziğinin 2000’li yıllardaki en popüler figürlerinden Davut Güloğlu; kariyerinin duraklama döneminde bambaşka bir şekilde gündemde yer aldı. Fatih Erbakan’ın genel başkanlığını yürüttüğü Yeniden Refah Partisi’nde görev aldığı öğrenilen Güloğlu; partinin son dönemdeki kritik açıklamalarında da görüntülenen isimler arasındaydı. Geçtiğimiz yıldan bu yana partinin yetkili isimlerinden biri olan Güloğlu, özellikle de 2000’lerde gençliğini yaşayan insanların aklında müzikle kalan bir isim.

Davut Güloğlu kimdir? Müzik kariyeri devam ediyor mu? Milletvekili adayı olacak mı? Bu soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Davut Güloğlu’nun Hayatı

1 Ocak 1972 tarihinde Rize’nin Yenigüzel ilçesinde doğan Davut Güloğlu; Çaykur’da memurluk yapan bir baba ile ev hanımı bir annenin oğlu. Ailesinin on bir çocuğu arasında yedinci olan Güloğlu, gençlik döneminde anne ve babasının vefatlarıyla sarsıldı. Aile hayatında yaşadığı sorunların ardından lise eğitimini yarıda bırakan Davut Güloğlu, genç yaşta çalışma hayatına atıldı. Rize’de yer alan amatör futbol kulüplerinde de top koşturan Güloğlu, doğduğu kentte müzik kariyerine henüz başlamamıştı.

1991 yılında İstanbul’a taşınan Davut Güloğlu, kendisinden büyük kardeşleriyle birlikte ailesinin işlerini devam ettirdi. Ailenin sahibi olduğu markette çalışan ünlü müzisyen, bu dönemde Arif Sağ’ın açtığı müzik kurslarına katıldı ve kariyerini bu yönde ilerletecek hamleler yapmaya başladı. 1993 yılında Sibel Yıldırım’la evlenen Güloğlu, bu evlilikte baba olma sevincini yaşadı. Müzik kariyerini profesyonel alana taşımak isteyen Davut Güloğlu; 1998 yılında Karadeniz müziğine dair ilk çalışması olan ‘Sarılsam da Olmayi Darılsam da Olmayi’ isimli albümü yayınladı.

Bu albümde istediği satış rakamından uzak kalan Davut Güloğlu, kendisi de albümdeki performansını beğenmediğini söylemişti. 2001 yılında çıkardığı “Nurcanım” isimli albüm ise; dönemin en çok satan müzik üretimlerinden biri oldu. Davut Güloğlu’nun tüm Türkiye’de meşhur olmasını sağlayan bu albüm; dönemin ekonomik krizle boğuşan toplumunun eğlenceye yeniden yönelmesini sağladı. Albümün yapımcısı olan Şahin Özer; 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’den, ülkenin o dönemki moralini yükselten bir albüm yapmaları sebebiyle tebrik telefonu aldıklarını açıklamıştı.

2003 yılında “Katula Katula” isimli albümü yapan Davut Güloğlu, bu albümde de önemli bir satış başarısı yakaladı. O dönemde ticari olarak büyük bir başarı yakalayan ünlü isim; ‘Karadeniz’in Ricky Martin’i’ yakıştırmasıyla anılmaktaydı. Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da yaşayan Türkler tarafından oldukça sevilen Güloğlu; o dönemde yurt dışına yönelik çalışmalar da yapmıştı. 2004 yılında ‘Dur Orda Dur’, 2005’te ‘Çat Çat’, 2007’de ‘Kapak Olsun’, 2009’da ‘Kopalım Bari’, 2012 yılında “Seni Seni” isimli çalışmalarıyla müzik camiasında yer alan Davut Güloğlu; bu albüm ve single çalışmalarıyla da birçok başarı kazandı.

2006’da Sev Kardeşim dizisiyle oyunculuk ve 2011’de Hayata Gülerken programıyla sunuculuk deneyimi elde etti. 2018’de “Hayat Devam Ediyor” ve 2020’de “Çareler de Çaresiz” albümlerini yayınlayan Güloğlu; bu çalışmalarla başarı yakalayamadı ve müzik kariyerine ara verdi. 2022 yılında siyasete atıldığını açıklayan ünlü müzisyen, Yeniden Refah Partisi’nde Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Danışmanı görevine getirildi. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimde, milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version