Can Yaman Kimdir? Yeni Projesi Ne Zaman Geliyor?

Ülkemizde büyük bir hayran kitlesi olan Can Yaman, İtalya'da da oldukça popüler bir isim.

can yaman 1

Ülkemizde çekilen romantik komedi dizileri, birçok oyuncunun ilerleyen yıllarda çok daha popüler olmasını sağladı. Bu isimler arasında en öndekilerden biri de Can Yaman olmuştu. Erkenci Kuş dizisinin hem Türkiye’de hem de Avrupa’da büyük bir popülerlik elde etmesi; dizinin yakışıklı yıldızı Can Yaman’ın da tanınırlığını arttırdı. Bu diziyle birlikte ülkemizin en popüler simalarından biri haline gelen Can Yaman; yeni projeleriyle merak edilen oyuncular arasında. Kariyerine İtalyan sinemasında da devam etmek isteyen ünlü isim, bu yöndeki çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

Can Yaman kimdir? Yeni projesi ne zaman geliyor? İtalya’ya mı yerleşti? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Can Yaman’ın Hayatı

8 Kasım 1989 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Can Yaman; Yugoslavya ve Makedonya göçmeni bir aileye mensup. Beyoğlu İtalyan Lisesi’nden birincilikle mezun olan ünlü isim; Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni de dereceyle bitirdi. 2012 yılında stajyer avukatlığa adım atan Can Yaman; PriceWaterhouseCoopers isimli hukuk firmasında çalışmaya başlamıştı. Avukatlık kariyerinin ilk altı ayının ardından oyunculuğa yönelmeye karar veren Yaman; 2013 yılı itibarıyla Cüneyt Sayıl’dan eğitim almaya başladı ve birçok projede oyuncu seçmelerine girdi.

İlk televizyon dizisi deneyimini Gönül İşleri dizisiyle elde eden Can Yaman; bu deneyimin öncesinde ise Gülnur Gökçe’nin Porselen Düşler isimli şarkısının klibinde oynamıştı. Gönül İşleri’nde gösterdiği başarılı performans ile birlikte oyunculuk alanından ilerleyişini sürdüren Can Yaman; 2015 yılında televizyondaki ilk başrolünü elde etti. Yakışıklılığı ve oyunculuk becerisinin yüksek görülmesi sebebiyle; ilk romantik komedisi İnadına Aşk dizisinde beğeni topladı. Bir sezon süren yapım, Can Yaman’ın çok daha ön plana çıkmasını sağladı.

2016’da Hangimiz Sevmedik dizisinin oyuncu kadrosuna dahil olan Can Yaman; TRT 1’de yayınlanan ve aile komedisi türündeki yapımda da beğeni topladı. İkinci başrolünü oynamasıyla birlikte hayran kitlesini de oluşturmaya başlayan ünlü isim; 2017’de ise kısa sürede ekranlara veda eden Dolunay isimli romantik komedi dizisinde Özge Gürel’le birlikte başrolleri paylaştı. 2018’de başlayan Erkenci Kuş dizisi ise; Can Yaman’ın kariyerini hızla yükselten proje oldu.

Erkenci Kuş dizisinde uzun saçlı ve kaslı görünümüyle önceki projelerinden çok daha ilgi çeken Can Yaman; genç kızların en çok takip ettiği isimler arasına girdi. Bir sezon süren Erkenci Kuş dizisi; hem Can Yaman hem de Demet Özdemir’in Avrupa ve Güney Amerika’da popüler olmasını sağladı. Yurt dışında popüler olan Türk dizileri arasına giren Erkenci Kuş; Can Yaman’ın kariyerinin de uluslar arası sulara açılabilmesinin başlıca unsuru oldu. Günümüzde dahi Erkenci Kuş dizisiyle bilinen Yaman; hayranlarından da bu diziye dair soruları daha çok almakta.

2020’de ülkemizdeki son dizisini yapan Can Yaman; Bay Yanlış isimli projede beklenen başarıyı elde edemedi. 2019 yılı itibarıyla İtalya’da da popüler bir figür haline gelen Can Yaman; İtalyan Lisesi mezunu olmasının avantajıyla, İtalyan televizyon ve dizi sektöründe de kariyer yapmaya yöneldi. İlk olarak Che Dio ci Aiuti isimli projede konuk oyuncu olarak yer alan Yaman; günümüzde ise Viola come il mare isimli televizyon dizisinde oynamaya başladı. Akıcı İtalyanca konuşmasıyla hayranlarının da beğenisini kazanan Can Yaman; bu sayede El Turco isimli Disney Plus projesinin de başrolünü üstlendi.

Exit mobile version