Burcu Esmersoy Kimdir? Yeni Projesi Geliyor Mu?

Spor programlarındaki sunuculuk performansıyla tanınan Burcu Esmersoy, son yıllarda farklı alanlarda da kendisini ispatladı.

burcu esmersoy 1

2000’li ve 2010’lu yıllarda spor alanında gösterdiği başarılı sunuculuk performansıyla bilinen Burcu Esmersoy, günümüzde de sunuculuk kariyerini sürdürüyor. Kendi YouTube kanalından ve farklı internet mecralarından aktif olmaya devam eden ünlü isim; bir dönemin en önemli programlarında boy göstermeyi başarmıştı. Jenerasyonunun en başarılı kadın sunucularından biri olan Burcu Esmersoy, sosyal medyadaki popülerliğini her geçen gün arttırmayı başaran bir isim.

Burcu Esmersoy kimdir? Yeni projesi geliyor mu? Spor alanına dönecek mi? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen kısımlarında okuyucuyla buluşuyor.

Burcu Esmersoy’un Hayatı

2 Ekim 1976 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Burcu Esmersoy, Çerkes ve Mısır kökenli bir ailenin ferdi. Beşiktaş Lisesi’nde ve İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünü bitiren ünlü isim; sonrasında New York Üniversitesi’nde “Hospitality, Tourism and Sports Management” (Turizm ve Spor Yönetimi) bölümünde okudu. 90’lı yıllarda katıldığı güzellik yarışmasıyla Türkiye çapında tanınmaya başlandı. 1997’deki Miss Turkey’de üçüncü olan Esmersoy, aynı yıl Miss International’da Türkiye’yi temsil etti.

1998 yılında ünlü şarkıcı Günel’in Didem klibinde oynayan Esmersoy, bu oyunculuk deneyiminin hemen ardından kariyerini sunuculuğa doğru yönlendirdi. Dialog Spikerlik ve Sunuculuk Okulu’ndan dereceyle mezun olan Esmersoy, 2000 yılından itibaren CNN Türk’te görev almaya başladı. Burada spor alanında çalışmalar yapan ünlü isim dış haber editörlüğü, muhabirlik ve spor spikerliği görevlerinde bulundu. Formula 1 yarışlarında sunuculuk yapan ve bu sayede spor kariyeriyle de tanınmaya başlayan Burcu Esmersoy; yeni kanalında sunuculuk özelliğiyle çok daha fazla öne çıkmaya başladı.

2006 yılından itibaren NTV’de çalışmaya başlayan Burcu Esmersoy, aynı şirketler grubu içerisindeki NTV Spor’un ilk spikerlerinden biri oldu. NTV Spor’un başarılı ve popüler bir kanal olmasıyla birlikte, Burcu Esmersoy’un popülerliği de yeniden yükselişe geçti. Ülke çapında tanınan bir isim haline gelen Burcu Esmersoy; hem sunuculuk performansı hem de güzelliğiyle konuşulmaya başlandı. 2010’lu yıllarda NTV Spor’dan ayrılma kararı alan Esmersoy, sonraki kariyerinde de farklı alanlarda sunuculuk yapmasıyla bilindi.

2012’de Survivor Ünlüler Gönüllüler’i, 2014’te TV8’de Ver Fırına programını, 2015 yılında ise Komedi Türkiye isimli programı sundu. 2017’de ise kısa sürmesine rağmen sosyal medyada fenomen haline gelen Dünya Güzellerim isimli reality showun sunuculuğunu üstlendi. Günümüzde de spor alanında işler üretmeyi sürdüren Burcu Esmersoy; Nesine TV ve EVO Otomobil dergisine işler üretmekte.

2005 yılında Ferrari’nin Reklam Pazarlama ve Sponsorluk Müdürü Massimo Cusimano ile evlenen Burcu Esmersoy, 2008 yılında ise boşanma kararı aldı. 2010’lu yıllarda magazin dünyasının popüler isimlerinden biri haline gelen başarılı sunucu, 2018-2019 yılları arasında ise Berk Suyabatmaz ile evliydi. 2011 ve 2012 yıllarında oyunculuk denemeleri de yapan ünlü isim, günümüzde ise yalnızca sunuculuk yapmayı sürdürüyor.

Exit mobile version