Bir Gece Masalı’nın Mahir’i Burak Deniz kimdir?

Bir Gece Masalı dizisinde Mahir Yılmaz karakterine hayat veren yakışıklı oyuncu Burak Deniz'in hayatı merak ediliyor. Peki, Burak Deniz kimdir, kaç yaşında? Burak Deniz hangi dizilerde oynadı?

Burak Deniz kimdir habermeydan

Bir Gece Masalı’nın Mahir’i Burak Deniz kimdir?

Atv ekranlarında yeni yayınlanmaya başlayan Bir Gece Masalı dizisinde Mahir Yılmaz karakterini canlandıran Burak Deniz’in performansı büyük beğeni topladı. İşte, başarılı oyuncu Burak Deniz hakkında her şey..

BURAK DENİZ KİMDİR?

17 Şubat 1991 tarihinde İstanbul’da doğdu. İzmit’te büyüdü. İzmit 50. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulunun ardından Gazi Lisesini bitirdi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde Sanat Tarihi okudu. Lise yıllarındayken gittiği bir oyunculuk atölyesinde İstanbul’daki bir cast direktörü Gökçe Doruk Erten tarafından keşfedilmesiyle oyuncuğa adım atmış oldu.

İlk oyunculuk deneyimini Kolej Günlüğü (2011) dizisiyle kazandı. Ardından sırasıyla Sultan (2012), Kaçak (2013), Medcezir (2014), Tatlı Küçük Yalancılar (2015), Gecenin Kraliçesi (2016), Aşk Laftan Anlamaz (2016-2017), Bizim Hikaye (2017-2019) ve Maraşlı (2021), dizilerinde; aynı zamanda internet üzerinden yayımlanan Yarım Kalan Aşklar (2020), Cahil Periler (2021) dizilerinde de rol almıştır. Burak Deniz, dizi projelerinin yanı sıra Mu Tunç’un yönettiği Arada adlı sinema filminde, Ozan isimli punk bir genci canlandırarak başrolde yer almıştır. Burak Deniz, 2023 yılında vizyona giren Netflix üzerinde yayımlanan Şahmaran dizisinde rol aldı.

Bir Gece Masalı Konusu

Babası görev yeri Denizli’de bir suikast sonucunda şehit edilen Mahir, yirmi yıl sonra bir komiser olarak babasının katilinden intikam almak için şehre döner. Ancak şehre geldiği ilk gün mistik bir şekilde tanıştığı güzeller güzeli bir Yörük kızına aşık olur. Adını bir türlü öğrenemediği bu masal perisi gibi kıza Şehrazad ismini takar. Bir yandan aşık olduğu Şehrazad’ı ararken bir yandan babasının katili Kürşat Kilimci’nin açık vermesini bekleyen Mahir beklediği fırsatı Kürşat’ın kızının düğününde yakalayacağını anlar. Ancak henüz bilmese de bu düğün Mahir’in hayatının sonsuza kadar değişeceği ve bir gece masalının başlayacağı yerdir.

 

Exit mobile version