Bedri Baykam Kimdir? Yeni Sergisi Ne Zaman Açılacak?

Ülkemizin en ünlü ressamlarından Bedri Baykam, bir yandan da Fenerbahçe ile ilgili programlarıyla biliniyor.

bedri baykam 1

Ünlü ressam Bedri Baykam; yaptığı sanat çalışmaları ve yazdığı kitaplarla toplumda aydın olarak tarif edilen isimlerden biri. Resim sanatının ülkedeki en popüler isimlerinden biri olan Baykam; siyaset ve futbolla olan ilişkisiyle de toplumun yakından tanıdığı bir figür. CHP ve Fenerbahçe’ye dair eleştirileriyle birçok kez basında yer bulan ünlü ressam; günümüzde ise Fenerbahçe TV’de yaptığı programlarla ve sanata dair yaptığı çalışmalarla hayatına devam ediyor. Dünya çapında da birçok resmiyle bilinen Bedri Baykam, alanının en tecrübelilerinden biri olmasıyla da tanınıyor.

Bedri Baykam kimdir? Yeni sergisi ne zaman açılıyor? 2 F 1 B programı hangi gün yayınlanıyor? Bu gibi soruların yanıtları, yazını ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Bedri Baykam’ın Hayatı

1957 yılında Ankara’da dünyaya gelen Bedri Baykam; dönemin CHP milletvekili Suphi Baykam ve Yüksek Mimar Mühendis Mutahhar Baykam’ın oğludur. İki yaşından itibaren resim yapmaya başlayan Baykam; altı yaşında Ankara, Bern ve Cenevre’de ilk eserlerini sergiledi. 1960’lı yıllarda ülkemizde “harika çocuk” olarak anılmaya başlanan Baykam, ilk sergilerinin sonrasında da Avrupa’nın birçok bölgesinde resim sergisi açma imkanı yakaladı. İstanbul Fransız Lisesi’nden mezun olan ünlü sanatçı, 1975 yılında Paris’e taşındı.

1975-80 yılları arasında Sorbonne Üniversitesi’nde işletme ve ekonomi bölümlerinde okuyan Bedri Baykam, aynı dönemde L’Actorat isimli özel okulda aktörlük üzerine de eğitim aldı. Bu dönemde ülkemizdeki ilk tenis sporcularından biri olma unvanını da elde eden Baykam; birçok kez Türkiye Şampiyonaları’nda derece elde etti. 1980-1984 yılları arasında ABD’de eğitim hayatına devam eden ünlü isim; California College of Arts and Crafts’te resim ve sinema bölümlerinden mezun oldu.

ABD’de yaşadığı dönemde de birçok farklı resim sergisi açan Bedri Baykam; 1987 yılına dek çalışmalarını Los Angeles’ta sürdürdü. 1987 yılı itibarıyla atölyelerini İstanbul’da açan ünlü ressam; kariyerinde toplamda 142 farklı sergi açma şansı elde etti. Birçok farklı ressamla birlikte grup sergilere de dahil olan Baykam; bir yandan da kısa filmler çekti ve bazı filmlerde oyunculuk yaptı. Bir dönem New York’ta graffiti sanatını da deneyimleyen ünlü isim; 1980’li yılların sonundan itibaren politika ve erotizm üzerine açtığı sergilerle rağbet gördü.

Son yıllarda dijital ortamda sanat üretimini deneyimlemeye başlayan ünlü sanatçı; 4D düzlemde işler üretmekte. Yazarlık alanında da faaliyetleri bulunan Bedri Baykam, 31 farklı kitap çalışması yayınlamıştır. UNESCO bünyesindeki Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nin kurucularından olan ve Türkiye ulusal komitesi başkanlığını da yürüten Bedri Baykam; ülkemizin sanat alanındaki başlıca temsilcilerinden biri olarak görülüyor.

Siyaset alanında da birçok kez televizyon programlarında yorumculuk yapan Bedri Baykam; 1995-1998 yılları arasında CHP’nin Parti Meclisi’nde görev almıştır. 2003 yılında CHP Genel Başkanlığı’na da aday olan ünlü isim, bu kurultayda Deniz Baykal’a kaybetmiştir. 2000’li yıllarda siyasi alanda da önemli faaliyetler yürüten ünlü isim; Fenerbahçe taraftarlığı ile çok daha fazla gündemde oldu. Fenerbahçe TV’de uzun yıllardır 2 F 1 B programının sunuculuğunu üstlenen Baykam; kulübün divan kurulu üyeleri arasındadır.

Exit mobile version