Barış Falay Kimdir? Ömer Dizisi Yeni Bölüm Ne Zaman?

Son dönemde Ömer dizisindeki performansıyla gündeme gelen Barış Falay, dizi tarihinin en önemli yapımlarında rol aldı.

baris falay 1

Televizyonda ve tiyatroda uzun yıllar boyunca başarılı işlere imza atan Barış Falay; bu sezon da ekranların en çok bilinen figürlerinden biri olarak öne çıkıyor. Ömer dizisinde oynadığı İmam Reşat karakteriyle dikkatleri üzerine çeken ünlü oyuncu, geçmişte de birçok popüler dizinin kadrosunda yer aldı. 2000’li yıllardan bu yana istikrarlı bir çizgide ilerleyen Barış Falay; bu sayede birçok hayranı tarafından dizilerdeki karakter isimleriyle de anılıyor. Son dönemde kariyer çizgisine yeniden sinema filmlerini ekleyen ünlü isim; televizyon izleyicisindeki popülaritesini neredeyse hiç düşürmüyor.

Barış Falay kimdir? Ömer dizisi yeni bölüm ne zaman? Geçmişteki projeleri neler? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Barış Falay’ın Hayatı

9 Nisan 1972 tarihinde Balıkesir’de dünyaya gelen Barış Falay; babasının memuriyeti nedeniyle ülkemizin birçok noktasını tecrübe etmiş birisi. Balıkesir, Ankara ve Diyarbakır gibi birçok lokasyonda geçen çocukluk dönemi sonrasında; lise ve üniversite hayatını da Ankara’da geçirdi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü bitiren ünlü isim, mezun olduktan sonra birçok özel tiyatroda ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nda görev aldı. 90’lı yıllarda kurulan Kocaeli Şehir Tiyatrosu’nun kurucu ekibinde yer alan Falay; istifasına dek uzun yıllar boyunca burada oyunculuk yapmayı sürdürdü.

Hamlet’le başladığı Kocaeli Şehir Tiyatrosu kariyerine birçok klasik eseri sığdıran başarılı oyuncu, 2018 yılına dek buradaki oyunlarda yer aldı. 2001 yılında iki oyunun yönetmenliğini de üstlenen Barış Falay; günümüzde ise henüz bir tiyatro oyununun kadrosunda yer almamakta. Televizyon ve sinema kariyerinin başlamasıyla birlikte ise, Barış Falay’ın oyunculuk serüveni tüm Türkiye nezdinde bilinmeye başlandı. Çiçek Taksi, Tatlı Hayat, Yarım Elma gibi yapımlarda kısa süreli roller canlandıran ünlü isim; günümüzdeki popülerliğini başlatan rolü 2004 yılında aldı.

Dönemin en popüler dizilerinden Aliye’de Müco karakterini canlandıran Barış Falay; dizinin izleyicileri tarafından çok sevilen bir performans gösterdi. Bu sayede televizyon kariyerinde yepyeni fırsatlarla karşılaşan ünlü oyuncu; 2006 yılında Bebeğim, 2008 yılında Çemberin Dışında ve 2009’da İstanbul Çocukları dizilerinde rol aldı. Bu dizilerde beklenen başarıyı elde edemeyen Falay; yine 2009’da yayın hayatına başlayan Ezel dizisiyle popülerliğini katbekat arttırdı. 2010’lı yıllara girilen dönemin en popüler dizisi olarak görülen Ezel’de oynadığı Kerpeten Ali karakteri; aradan geçen 12 yıla rağmen popülerliğini korumakta.

Ezel’in ardından Al Yazmalım dizisinde Cemşit karakteriyle ekranlara dönen ünlü isim; bu projenin erken bitmesi hüsranını yaşadı. Sonrasında ise Medcezir’deki Selim Serez karakteriyle bir kez daha ekranlardaki popülaritesini sürdürdü. 2 sezon devam eden yapım, yine döneminin en başarılı dizilerinden biri oldu. Medcezir’in hemen ardından Paramparça dizisinde oynamaya başlayan Barış Falay; bu projede de reyting listelerinin en üst sıralarını gördü.

2020’de Menajerimi Ara dizisindeki Kıraç karakteriyle bir sezon boyunca ekranlarda beğeni toplayan Falay; bu yıl ise son dönemin en popüler yapımlarından Ömer’de oynamaya başladı. Pazartesi günlerinin en çok beklenen dizisi olan bu yapım; Barış Falay’ın birçok farklı karakteri canlandırabileceğini de göstermekte. Aile babası bir imamı oynayan Falay; performansıyla dikkat çekmeyi sürdürüyor. Bu yıl Netflix’te gösterime giren İyi Adamın 10 Günü filminde de rol alan Falay; aynı yıl içerisinde iki başarılı projede yer alma şansına erişti.

Exit mobile version