Bakan Göktaş’tan ‘Sakla Beni’ dizisine ilişkin açıklama

Başrollerini Uraz Kaygılaroğlu (Mete), Cemre Baysel (İncila) ve Asude Kalabek (Naz) gibi ünlü oyuncuların üstlendiği "Sakla Beni" adlı dizi, ilk bölümündeki bir sahne yüzünden tepki çekmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Sakla Beni" adlı televizyon dizisinde çocuklarla ilgili ihmal ve istismar şüphesi uyandırabilecek bazı sahnelerle ilgili bir açıklama yaptı.

Sakla Beni habermeydan

Bakan Göktaş’tan ‘Sakla Beni’ dizisine ilişkin açıklama.

Star TV ekranlarında yayın hayatına başlayan ‘Sakla Beni’ dizisi ilk bölümüyle sosyal medyada büyük tepki topladı. Cemre Baysel, Uraz Kaygılaroğlu, Asude Kelebek, Şenay Gürler gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldığı dizide çocukların yer aldığı bir sahne, izleyiciler arasında tartışmalara neden oldu ve bazı kişilerce rahatsızlık verici bulundu. Bu tepkilerin ardından Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bir yazılı açıklama yaparak dizi hakkındaki endişelerini dile getirdi. Bakan Göktaş, dizi yayınlanmadan önce RTÜK’e başvurduklarını ve çocukların kullanılmasını kesinlikle tasvip etmediklerini belirtti.

Bakan Göktaş, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Söz konusu sahnelerin çocuğa yönelik ihmal ve istismar şüphesi uyandırabileceği ve bu kapsamda RTÜK uzmanları tarafından değerlendirilmesi yönündeki talebimiz ise dizi henüz yayınlanmadan 23 Ekim 2023 tarihinde RTÜK’e iletilmiştir.

Çocuklarımızı her türlü ihmal, şiddet, istismardan koruma noktasında medyayı önemli paydaşlarımızdan biri olarak gördüğümüzü her fırsatta ifade ederken böyle bir senaryoda çocuklarımızın kullanılmış olması kesinlikle tasvip etmediğimiz ve kabul etmeyeceğimiz bir durumdur. Toplumun geneline hitap eden medya içeriklerinin özellikle aile, çocuk ve gençlerimiz üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkilerin önlenmesi hususunda bir kere daha tüm medya kuruluşlarımızı gerekli hassasiyeti göstermeye ve sorumlu davranmaya davet ediyorum.”

Exit mobile version