Aslı Enver Kimdir? Yeni Projesi Ne Zaman Geliyor?

Son yılların en başarılı oyuncularından Aslı Enver; yeni dizileriyle en çok merak edilen isimlerden biri.

asli enver 1

Dizi ve sinema kariyerinde birbirinden başarılı işlere imza atan Aslı Enver; yakın dönemde İstanbullu Gelin adlı yapımla ekranlara damga vurmuştu. 2000’li yıllardan bu yana istikrarlı bir kariyer çizgisi tutturan başarılı oyuncu, son günlerde ise anne olmanın heyecanı içerisinde. 6 aylık hamile olduğu belirtilen Aslı Enver, yakında ilk çocuğunu kucağına almış olacak. Jenerasyonunun en başarılı kadın oyuncularından olan Aslı Enver; bir yandan da tiyatroya devam etmesi ve buradaki istikrarıyla da dikkat çekiyor.

Aslı Enver kimdir? Yeni projesi ne zaman geliyor? Kaç yaşında? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Aslı Enver’in Hayatı

10 Mayıs 1984 tarihinde İngiltere’nin başkenti Londra’da dünyaya gelen Aslı Enver; Kıbrıs Türkü bir baba ve Londra’ya eğitim amaçlı taşınan bir annenin çocuğu olarak doğdu. 12 yaşına dek Londra’da yaşayan ünlü oyuncu, sonraki süreçte ise ailesiyle birlikte Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. Türkiye’ye taşındığı ilk zamanlarda alışma problemleri yaşayan Aslı Enver; bu problemin çözülmesi için, annesinin yönlendirmesiyle birlikte Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimine başladı.

TV Kariyeri

Sonraki yıllarda Pera Güzel Sanatlar Lisesi ve Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü bitiren Enver; oyunculuk kariyerine de hızlı bir giriş yaptı. TRT 1’de yayınlanan bir sitcomda ve bir kısa filmde oynadıktan sonra kariyerinin çıkışa geçeceği işlerle karşılaşan ünlü isim; 2005 yılında Hayat Bilgisi dizisinde rol almaya başladı. Kadrodaki en genç isimlerden biri olan Aslı Enver; burada oynadığı Hazal karakteriyle dikkatleri üzerine çekti. Aynı dönemde reklamlarda da boy gösteren ünlü oyuncu, Hazal Kaya ve Türkü Turan’la birlikte molped reklamında oynadı.

Hayat Bilgisi dizisinin ardından tanınan bir oyuncu haline gelen Aslı Enver; tüm Türkiye tarafından tanınacağı projeye ise kısa bir süre içerisinde rastladı. Kavak Yelleri dizisinde Mine karakterini oynayan Enver, 4 sezon boyunca dönemin meşhur gençlik dizisinin yıldızı oldu. Bu diziyle birlikte tüm ülkede tanınan bir isim olan Aslı Enver; 2012 yılında da dönemin en başarılı projelerinden birinde rol aldı. İlk sezonuyla reytinglere ve sosyal medyaya damga vuran Suskunlar’da oynayan başarılı oyuncu, dizinin ikinci sezonunun erken bitmesiyle birlikte bu maceraya veda etti.

Suskunlar sonrasında uzun bir süre dizi kariyerinde başarı yakalayamayan Aslı Enver; bu dönemde Kayıp, Bana Artık Hicran De, Mutlu Ol Yeter ve Kış Güneşi dizilerinde oynadı. 2017’de rol almaya başladığı İstanbullu Gelin dizisi ise; yakın dönemdeki en başarılı yerli yapımlardan biri olarak görülüyor. Bu dizide Özcan Deniz’le birlikte başrolleri üstlenen Enver; Süreyya karakteriyle izleyicinin beğenisini fazlasıyla kazandı. İstanbullu Gelin sonrasında dahil olduğu Babil dizisi ise beklentileri karşılayamadı.

Sinema kariyerinde yalnızca 3 film bulunan Aslı Enver; Tamam Mıyız, Kardeşim Benim ve Öteki Taraf filmlerinde başrol oynadı.

Bir dönem magazin dünyasında da çokça konuşulan isimlerden olan Aslı Enver; özellikle de ünlü şarkıcı Murat Boz’la olan birlikteliğiyle gündemdeydi. Kasım 2022’de Berkin Gökbudak’la evlenen Enver, kısa bir süre sonra da anne olma sevincini yaşayacak.

Exit mobile version