Aşkın Nur Yengi Kimdir? Yeni Şarkısı Ne Zaman Geliyor?

80'li yıllardan bu yana müzik sektöründe olan Aşkın Nur Yengi, döneminin en başarılı müzisyenlerinden biri.

askin nur yengi 1

Uzun yıllardır müzik sektöründe önemli işlere imza atan Aşkın Nur Yengi, günümüzde de aktif olarak müzik kariyerini sürdürüyor. Özellikle de 90’lı yıllarda popüler bir figür haline gelen ünlü şarkıcı, yakın dönemde çıkardığı şarkılarla da hayranlarının beğenisini kazandı. Yaklaşık 7 yıldır albüm yayınlamayan ve bu süreçte single çalışmaları yapan ünlü isim; bugün ise yaptığı bir düet çalışmasıyla sevenlerinin huzuruna çıktı. Kısa bir süre önce ünlü şarkıcı Melike Şahin’in kendi şarkısını söylemesi nedeniyle sosyal medyada gündeme oturan Aşkın Nur Yengi; yapılan cover çalışmasına gelen tepkilerle, kendisinden sonra gelen jenerasyonu etkilediğini gösterdi.

Aşkın Nur Yengi kimdir? Yeni şarkısı ne zaman geliyor? Oyunculuğa dönecek mi? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Aşkın Nur Yengi’nin Hayatı

3 Temmuz 1970 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Aşkın Nur Yengi; Erzincanlı bir baba ile Trabzonlu bir annenin son çocuğudur. Küçük yaşlarda müziğe yatkın olduğu ortaya çıkan ünlü isim; ortaokul döneminden itibaren eğitim kariyerini müzik üzerinden ilerletti. Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda eğitim gören Yengi; ortaokul, lise ve üniversite eğitiminin tamamını burada aldı. Ortaokul yıllarından itibaren vokal yeteneğiyle de dikkat çeken ünlü şarkıcı, ilk olarak ablası Süheyla Yengi’nin vokalisti olduğu Onno Tunç Orkestrası’nda Sezen Aksu’yla birlikte çalışmaya başladı.

Sezen Aksu’nun yanında çalıştığı dönemde tanıştıkları Harun Kolçak’la birlikte Grup Periyod’u kuran Yengi, bu grupla Eurovision Şarkı Yarışması’nın Türkiye finallerine katıldı. Aynı grupla birlikte Eurovision elemeleri haricinde birçok festivale katılan Aşkın Nur Yengi; Kuşadası, Altın Portakal ve Çeşme Müzik Festivali gibi yarışmalardan birincilik ödülü kazandı. Bu başarılarıyla kısa sürede ilgi toplayan Yengi; 1990 yılında ilk albümü Sevgiliye ile toplumun büyük bir kesiminin beğenisini elde etti.

1991’de Hesap Ver, 1993’te Sıramı Bekliyorum, 1994’te Kara Çiçeğim, 1997’de ise Haberci isimli albümlerle müzik piyasasındaki yerini sağlamlaştırdı. Sezen Aksu’yla birlikte sektöre giren isimlerden biri olarak bilinen Aşkın Nur Yengi; bu isimler arasındaki en istikrarlı figürlerden biri oldu. 1999’da Aşk Kazası albümüyle de dinleyicinin beğenisini kazanan Yengi; 90’ları geride bırakırken toplamda 6 albüm yayınlama başarısını gösterdi. Bu dönemde şarkıcılıkla birlikte oyunculuk da yapmaya başlayan Yengi; Kurtuluş dizisinde Fikriye Hanım’a hayat verdi.

2000’li yıllarda da müzik kariyerindeki istikrarı sürdüren başarılı şarkıcı; bir yandan da oyunculuk tecrübesini genişletti. Levent Kırca Tiyatrosu’nda Kadıncıklar isimli oyun ile ilk tiyatro deneyimini yaşayan Yengi; aynı dönemde Olacak O Kadar’ın da kadrosunda görev aldı. 2000’lerin başında yayına giren Cesur Kuşku ve Bayanlar Baylar dizilerinde başrolü üstlenen ünlü isim; 2002 yılında ise Zeki Alasya’nın yönettiği absürt komedi filmi Ömerçip’in başrollerinden biriydi.

2002’de Aşkın Nur Yengi isimli albümle müziğe dönen ünlü isim; 2004’te Yasemin Yağmurları, 2007’de Aşk’ın Şarkıları, 2011’de Gözümün Bebeği ve 2016’da ise Aşk’tan Olsa Gerek isimli çalışmalarını yayınladı. 2019 ve 2020’de de birer single çalışması yayınlayan Yengi; son olarak bugün yayınlanan Mabel Matiz’in Fatih albümünde İki Satır Yara şarkısı ile sevenlerinin huzuruna çıktı.

2006 yılında ünlü oyuncu Haluk Bilginer’le evlenen Aşkın Nur Yengi; bu evlilikte tek çocuğu olan Nazlı’yı dünyaya getirmişti. Evliliği 6 yıl süren çift, 2012’de boşanmıştı.

Exit mobile version