Altın Koza Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

Adana Büyükşehir Belediyesince bu yıl 31'incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ödülleri sahiplerine verildi.

altin koza habermeydan

Altın Koza Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ödülleri sahiplerine sunuldu.

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Özlem Gürses’in üstlendiği Büyük Ödül Töreni, sanatçıların kırmızı halıdan geçişiyle başladı. Geçen yıl vefat eden Türk sinema oyuncularının isimlerinin okunduğu törende, festival boyunca gerçekleştirilen etkinliklerden oluşan bir video gösterisi izlendi. Ayrıca, Çetin Akdeniz bir konser verdi.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda 11 film yarıştı. “En İyi Film” ödülü, yönetmenliğini Murat Fıratoğlu’nun üstlendiği “Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri” filmine verildi. Ödülü, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Jüri Başkanı Nuri Bilge Ceylan birlikte takdim etti.

Ceylan, ödülü verirken bu filme başka bir ödül verilmediğine dikkat çekerek, “En iyi film ödülünü alan film, zaten tüm parametreleri içinde barındırıyor” dedi. Film, ayrıca Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından Cüneyt Cebenoyan En İyi Film Ödülü’ne layık görüldü.

Gecede “En İyi Erkek Oyuncu” ve “En İyi Kadın Oyuncu” ödülleri paylaştırıldı. “Ölü Mevsim” filminden Erdem Şenocak ve “Gecenin Kıyısı” filminden Ahmet Rıfat Şungar, “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazanırken; “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”, “Ölü Mevsim” filmindeki rolleriyle Funda Eryiğit ve Ece Yaşar arasında paylaşıldı.

Festivalde “En İyi Yönetmen Ödülü”, “Hiçbir Şey Yerinde Değil” filmiyle Burak Çevik’e verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye markası olan festivalin 31’incisini gerçekleştirmenin onurunu yaşadıklarını ifade etti.

Festivalde toplam 130 film, 300 mekanda gösterildi. Karalar, “Sinemayı halkımızın ayağına götürüyoruz. Bu yıl büyük acılar yaşayan deprem bölgelerine de götürdük” diyerek, Yılmaz Güney Müzesi kazandırma hedeflerinden bahsetti.

Ödüller:

Törende ayrıca Belgesel Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması, Adana Kısa Film Yarışması ve Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması’nın kazananlarına ödülleri verildi.

Exit mobile version