Alina Boz Kimdir? Yeni Dizisi Ne Zaman Başlıyor?

Son olarak Yılbaşı Gecesi filmiyle ekranlarda görünen Alina Boz, yeni projesiyle merak edilen isimlerden.

alina boz 1

Ünlü oyuncu Alina Boz, son günlerde özellikle de magazin haberlerinde çokça görülen bir isim. Yeni birlikteliği ile magazin takipçilerinin dikkatini çeken ünlü isim, kısa bir süre önce ise eski birlikteliği ile medyanın takibindeki isimlerden biriydi. Öte yandan oynadığı yapımlarda gösterdiği performans sayesinde önemli bir hayran kitlesi de bulunan Alina Boz; sosyal medyada en çok takip edilen oyunculardan. Genç yaşta keşfedilmeyi başaran ve bu sayede 20’li yaşlarında uzun bir kariyer sahibi olan ünlü oyuncu; yeni projeleriyle de merakla bekleniyor.

Alina Boz kimdir? Yeni dizisi ne zaman başlıyor? Dijital platformlara dönecek mi? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Alina Boz’un Hayatı

14 Haziran 1998 tarihinde Rusya’nın başkenti Moskova’ya yakın bir kasabada dünyaya gelen Alina Boz; anne tarafından Rus kökenlidir. Babası Bulgaristan göçmeni bir Türk olan ünlü isim, ilkokula başladığı dönemde Türkiye’ye geldi. Eğitim hayatının tamamını ülkemizde geçiren Boz; lisede havacılık alanında eğitim görmüştü. Üniversite eğitimini Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde tamamlayan ünlü oyuncu; üniversite eğitiminden çok daha önce profesyonel olarak oyunculuk yapmaya başlamıştı.

İlkokul yıllarında ailesi tarafından Barış Manço Kültür Merkezi’nin tiyatro eğitimlerine gönderilen Alina Boz; burada geçirdiği yedi yılın ardından profesyonel kariyerini bu yönde şekillendirdi. Dergi çekimleri ve reklamlar ile başlayan oyunculuk kariyeri, 2013 yılında Cesur Hemşire isimli diziyle televizyona taşındı. 15 yaşında ilk dizi deneyimini elde eden Boz; bir yıl sonrasında ise tüm Türkiye tarafından tanınacağı projeye seçildi. 2014 yılında başlayan Paramparça dizisi, döneminin reyting şampiyonlarından biri oldu ve bu sayede Alina Boz’un şöhreti de gün geçtikçe arttı.

Paramparça dizisiyle 3 sezon boyunca ekranlarda boy gösteren Alina Boz; sonraki projelerinde de performansıyla dikkat çekmeyi başardı. 4 bölümde final yapan Sevda’nın Bahçesi ile Paramparça sonrasındaki döneme başlangıç yapan Alina Boz, aynı yıl Vatanım Sensin dizisinde de kısa süreli bir rol üstlendi. 2016’da Kaçma Birader isimli komedi filminde ilk sinema deneyimini yaşayan Boz, 2017’de ise Bölük filmiyle yeniden sinema perdesindeydi. 2018’de Elimi Bırakma isimli diziyle ekranlara dönen Alina Boz; bu dizide ise 2 sezon boyunca Azra karakterine hayat verdi.

2020’de Netflix’in iki sezonluk Aşk 101 dizisinin başrolünü üstlenen Alina Boz; burada gösterdiği performansla takdir topladı. 2021’de Maraşlı dizisiyle TV’ye dönen ünlü isim, kısa bir sürede sona eren yapımla seyircisiyle buluşmuş oldu. 2022’de Bir Peri Masalı dizisinin başrolü olan Boz, bu diziyle de ekranlarda fazla vakit geçiremedi. Geçtiğimiz yılın sonlarında oynadığı Yılbaşı Gecesi filmi ise, Disney Plus platformunda izleyiciyle buluştu.

Yakın dönemde hangi dizide veya filmde oynayacağı bilinmeyen Alina Boz’un, yaklaşık bir yıllık aranın ardından Eylül ayı itibarıyla yeni bir projede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version