“Ali Cabbar” Şarkısı Çalıntı Mı? Emir Can İğrek Açıkladı!

Son günlerde popüler olan "Ali Cabbar" adlı şarkının, bir Yeşilçam filminden çalıntı olduğu iddia ediliyor.

emir can igrek

Her yaz döneminde olduğu gibi, bu yaz da birçok şarkı ve şarkıcı kendisinden söz ettirmeyi başardı. Geçmişten gelen bir imkansız aşkın anlatıldığı “Ali Cabbar” isimli şarkı ise, bu yazın en çok konuşulan şarkısı olarak öne çıkmıştı. Emir Can İğrek’in bestelediği ve söylediği bu şarkı, çıktığı günden bu yana internet mecralarında milyonları bulan dinlenmeye ulaştı ve yıl sonu listelerinde de üst sıraları garantiledi. Birçok kişi şarkıya dair fazlaca olumlu yorum yaparken, şarkıyı beğenmeyenlerin sayısının da yüksek olduğu görüldü.

Yakın dönemde “Ali Cabbar” şarkısında geçen hikayeye dair bir film yapılacağı iddiası da magazin basınında yer bulmuştu. Ancak geçtiğimiz günlerde şarkı hakkında ortaya atılan bir iddia, “Ali Cabbar” ve Emir Can İğrek’in olumsuz bir yönde tartışılmasına neden oldu. Ünlü müzisyen Zeynep Alasya, “Ali Cabbar” şarkısının müziğinin bir film bestesinden alındığı iddiasını ortaya attı.

Yeşilçam’ın efsane ismi Zeki Alasya’nın kızı olan Zeynep Alasya; “Ali Cabbar” şarkısının babasının rol aldığı 1974 yapımı “Beş Milyoncuk Borç Verir Misin?” filminden alındığını söyledi. Filmin tema müziğinin, şarkıyla büyük benzerlikler taşıdığını ve 1 nota haricinde aynı melodi yapısının bulunduğunu aktaran Alasya; bu durumun yoruma açık olmadığını ve ispatlayabileceğini belirtti.

Emir Can İğrek’ten İddialar Hakkında Yanıt Geldi!

“Ali Cabbar” şarkısının “Beş Milyoncuk Borç Verir Misin?” filminin müziğinden alındığını ve bunun için hiçbir iznin alınmadığı iddiaları; sosyal medyada önemli oranda karşılık buldu. Birçok sosyal medya kullanıcısı, Emir Can İğrek’i bu konuda haksız buldu. Şarkıcının hayranları ise, benzerliğin olabileceğini ve burada çalınan bir melodi yapısına dair iz bulunmadığını ifade etti. Zeynep Alasya’nın sözlerine karşı sert tepkiler verildiği de görülürken, Emir Can İğrek’in konuya dair yaptığı açıklamanın ardından da tartışma devam etti.

Şarkısında çalıntı melodi kullandığı iddia edilen Emir Can İğrek; yaptığı sosyal medya paylaşımında bu iddiaları reddetti. Kendisinin de örnek verilen müziği dinlediğini ve 2-3 saniyelik bir andırma durumu olduğuna katıldığını söyleyen İğrek; yaptığı müzikte hiçbir şekilde izinsiz kullanımda bulunmadığını ve bulunmayacağını belirtti.

Sosyal medya kullanıcılarından gelen tepkiler, bu paylaşım sonrasında da hız kesmeden devam etti. Birçok kullanıcı benzerliği normal karşılarken, bazı kullanıcıların ise çalıntı olsa da bu durumun sorun teşkil etmediğine dair yorumlar yaptığı görüldü. Emir Can İğrek’in açıklaması sonrasında, Zeynep Alasya’nın henüz yeni bir açıklama yapmadığı görüldü.

Emir Can İğrek’in Parti İptal albümünde yer alan “Ali Cabbar” şarkısı; YouTube’da 31 milyon, Spotify’da ise 25.6 milyon dinlenmeye ulaştı.

Exit mobile version