Akın Akınözü Kimdir? Hangi Dizilerde Oynadı?

Hercai dizisiyle üne kavuşan yakışıklı oyuncu Akın Akınözü şimdilerde yeni projesiyle yeniden adından söz ettiriyor. Peki, Akın Akınözü kimdir? Akın Akınözü hangi projelerde yer aldı?

Akin Akinozu Kimdir habermeydan

Akın Akınözü Kimdir? Hangi Dizilerde Oynadı?

Rol aldığı dizilerle adından sıkça söz ettiren başarılı oyuncu Akın Akınözü’nün hayatı hayranları tarafından merak ediliyor. İşte Yeni projesinde Tuba Büyüküstün ile partner olacak olan ünlü oyuncu Akın Akınözü’nün hayatı…

Akın Akınözü kimdir?

22 Eylül 1990 yılında Ankara’da dünyaya gelen Akın Akınözü’nün tam adı, Akın Süreyya Akınözü’dür. Akın Akınözü lise eğitimini, TED Ankara Koleji’nde tamamlamıştır. Lise mezuniyetinin ardından ise, yükseköğrenimi için ABD’ye gitmiştir. Amerika’da Kaliforniya Üniversitesi’ne kabul alan Akın Akınözü, Uygulamalı Matematik bölümünden mezun olmuştur.

Üniversite esnasında aldığı bazı eğitimler ile birlikte, sanatla ve tiyatroyla ilgilenmeye başlamıştır. Tiyatroya olan ilgisi git gide artan Akın Akınözü, oyuncu olmaya karar vermiştir. Üniversite eğitiminin ardından ise Türkiye’ye dönmüş, İstanbul Craft Oyunculuk Atölyesi’nde eğitimine devam etmiştir.

Akın Akınözü kameraların önüne ilk kez, 2014 yılında yardımcı oyuncu olarak çıkmıştır. Ardından ise dönemin popüler televizyon dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem ile kariyerine devam etmiştir.

Ünlü ismin parladığı ve oyunculuğundan dolayı birçok ödüle layık görüldüğü dizi ise, Hercai adlı televizyon yapımıdır. Akın Akınözü 2019 yapımı olan bu dizide Ebru Şahin ile başrolü paylaşmıştır. Bunun üzerine ikili En İyi Çift ödülünü almıştır.

Akın Akınözü Dizi ve Filmleri

Muhteşem Yüzyıl Kösem (2015)
Arkadaşlar İyidir (2016)
Aslan Ailem (2017)
Payitaht Abdülhamid (2018)
Hercai (2019)
Kaderimin Oyunu (2021)
Tuzak (2022)
Yaban Çiçekleri (2024)

Sektörde daha yeni denilebilecek bir kariyere sahip olan Akın Akınözü, 2014 yılında Azrail adlı sinema filminde yer almıştır.

Exit mobile version