Ahmet Hakan Kimdir? Tarafsız Bölge Programı Ne Zaman?

Tarafsız Bölge'yi sunan ve Hürriyet'in genel yayın yönetmenliğini üstlenen Ahmet Hakan, kariyerinin tamamında sansasyonel bir figür olmayı başardı.

ahmet hakan 1

Ünlü televizyoncu ve gazeteci Ahmet Hakan, uzun yıllardır ülke gündeminin merkezindeki isimlerden biri. Yazdığı köşe yazıları ve yaptığı televizyon programlarıyla mütemadiyen eleştirilerin odağında olan ünlü isim; 90’lı yıllardan bu yana ülkemiz basınının popüler figürlerinden. Birçok farklı isimle girdiği tartışmalar ve olay yaratan açıklamalarıyla gündemde kalmayı başaran Ahmet Hakan; bir yandan da sosyal medyada siyasi açıdan çokça eleştiri almakta.

Ahmet Hakan kimdir? Kaç yaşında? Tarafsız Bölge programı ne zaman? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen kısımlarında okuyucuyla buluşuyor.

Ahmet Hakan’ın Hayatı

11 Ağustos 1967 tarihinde Yozgat’ın Sorgun ilçesinde dünyaya gelen Ahmet Hakan Coşkun, babasının memuriyet görevi sebebiyle Anadolu’nun pek çok ilinde yaşadı. Ailenin en büyük çocuğu olan Ahmet Hakan Coşkun, aynı zamanda ünlü yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un ağabeyidir. Ağrı, Amasya, Çanakkale gibi şehirlerde çocukluğunu geçiren ünlü gazeteci, lise eğitimini ise imam hatip lisesinde tamamladı. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde üniversite hayatına başlayan Ahmet Hakan; sonrasında ise İstanbul’da eğitimini tamamladı. Büyükçekmece’de yayınlanan Hürbakış gazetesinde çalışmaya başladı ve gazetecilik kariyerine ilk adımı attı.

90’lı yıllardan bu yana basında aktif olarak görev alan Ahmet Hakan, üniversite dönemlerinde ise birçok dergiye hikayeler yazmaktaydı. Basına geçmesi sonrasında da birkaç kez bu denemeleri yapan ünlü isim; özellikle “İslamcı” olarak değerlendirilen çevrelerde popülerleşti. 1993 yılında TGRT’nin ana haberlerinde sunuculuğu üstlendi. TGRT’deki bir yıllık tecrübesi sonrasında Kanal 7’ye geçti. Burada muhabirlik, ana haber sunuculuğu ve İskele Sancak programının sunuculuğunu yaptı. 2005 yılına kadar Kanal 7’de çalışan Ahmet Hakan, sonrasında ise hayranlarını şaşırtan bir girişimde bulundu.

Yeni Şafak’ta başlayan köşe yazarlığı deneyimini Sabah’ta sürdüren Ahmet Hakan, sonrasında ise sürpriz bir transfere imza attı. Dönemin en popüler gazetesi olan Hürriyet’te köşe yazarlığı yapmaya başlayan Ahmet Hakan; aynı dönemden kısa bir süre sonra ise CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programını sunmaya başladı. Bu iki görevi, Ahmet Hakan’ın günümüzde de devam eden işleri oldu. 2010’lu yıllarda Hürriyet ve CNN Türk’ün popüler simalarından olan Ahmet Hakan, 2017 yılında ise Kanal D Ana Haber’i sunmaya başladı. Bu görevi kısa bir süre sonra bırakan ünlü televizyoncu, yakın dönemde ise Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi.

Eylül 2015’te yaptığı haberlerden dolayı AK Parti’ye yakın çevrelerden tehditler aldığı iddia edilen Ahmet Hakan, 1 Ekim 2015’te ise evinin önünde dört kişinin saldırısına uğradı. Darp esnasında kaburgasının kırıldığı tespit edilen ünlü isim, şikayetçi olmasına rağmen bu davada hiçbir sonuç elde edemedi. Günümüzde iktidara daha yakın bir çizgide olduğuna dair yorumlar alan Ahmet Hakan; bu yorumları dikkate almadığını ve iktidarın değişmesinin kendisi için bir sorun teşkil etmediğini belirtti.

Exit mobile version