Afra Saraçoğlu Kimdir? Yalı Çapkını Yeni Bölüm Ne Zaman?

Yalı Çapkını dizisiyle bu sezona damga vuran Afra Saraçoğlu, son yıllarda birçok farklı yapımda yeteneğini konuşturmayı başardı.

afra saracoglu 1

Son yıllarda kariyeri yükselişe geçen isimlerden Afra Saraçoğlu, oynadığı her yapımda hayran kitlesini büyütmeyi sürdürüyor. Genç yaşta başladığı oyunculukta beklentileri fazlasıyla aşan Saraçoğlu; günümüzde ise Yalı Çapkını dizisiyle popülerliğini korumakta. Usta oyuncularla birlikte başrol oynadığı bu dizide performansıyla dikkatleri üzerine çeken Afra Saraçoğlu; yakın dönemde oynadığı birçok işte de performansıyla takdir toplamıştı.

Yalı Çapkını’nın Seyran’ı Afra Saraçoğlu’nun hayatı ve kariyerinde neler var? Yaşı, boyu ve daha birçok bilgiyi bu yazıda bulmak mümkün.

Afra Saraçoğlu’nun Hayatı

2 Aralık 1997 tarihinde Balıkesir Edremit’te doğan Afra Saraçoğlu; üniversite dönemine kadar oyunculuk kariyeri düşünmeyen birisiydi. İlköğrenimi ve lise döneminde Antalya’da yaşayan Saraçoğlu, üniversiteyi ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünde okumaktaydı. Bölümdeki ilk yıllarında Saraçoğlu’nun karşısına çıkan fırsat, kariyerinin oyunculuğa sürüklenmesine yol açtı. Genç, güzel ve 1,80 boyunda oluşuyla dikkatleri üzerine çeken Saraçoğlu; kariyerinin ilk işini de bir fotoğraf sayesinde aldı.

Afra Saraçoğlu’nun annesi tarafından Özcan Deniz’e gönderilen fotoğrafı, genç yıldızın ilk oyunculuk deneyiminin kapısını araladı. Deneme çekimine çağrılan Saraçoğlu, burada başarılı olunca kariyerinin ilk işi olarak İkinci Şans filminde çalışmış oldu. 2016 yılında Özcan Deniz’in yönetmenliğinde çekilen film, Afra Saraçoğlu’nun televizyon ve sinema kariyerini başlattı. 2017 yılında bir kez daha sinemada şansını deneyen Saraçoğlu, Tolga Sarıtaş’la birlikte Kötü Çocuk filminde başrolleri paylaştı.

TV Kariyeri

İki sinema filmi tecrübesi sonrasında birçok diziden teklif alan Afra Saraçoğlu, Fazilet Hanım ve Kızları isimli dizide 50 bölüm boyunca Ece karakterini canlandırdı. 2018’e dek bu dizide yer alan başarılı oyuncu, sonrasında ise erken final yapmak durumunda kalan Kardeş Çocukları ve Öğretmen dizilerinde rol aldı. Öğretmen dizisi sonrasında şansını dijital platform yapımlarında da deneyen Saraçoğlu, Çağan Irmak’ın yönettiği Yeşilçam dizisinde iki sezon boyunca Tülin Saygı karakterine hayat verdi. Aynı dönemde Bir Barda Bir Gece isimli tiyatro oyununda da rol alan Saraçoğlu, bu oyunda Nurgül Yeşilçay’la başrolleri paylaştı.

Sinema kariyerine 2018 yılındaki İyi Oyun ve Aşk Bu Mu isimli yapımlardan sonra yeni proje eklemeyen Saraçoğlu; günümüzde ise Yalı Çapkını dizisinde Seyran karakterini canlandırıyor. Reytinglerde ve sosyal medyada oldukça popüler olan bu dizi, Saraçoğlu’nun başrol oynadığı diziler içerisinde en çok beğeni toplayan yapım oldu.

Magazin dünyasında uzun bir süre Mert Yazıcıoğlu’yla olan birlikteliğiyle gündemde olan Afra Saraçoğlu; geçtiğimiz yılın sonlarında ilişkilerinin sona erdiğini açıklamıştı.

Sosyal medyada futbol maçlarındaki fotoğraflarıyla da beğeni toplayan ünlü oyuncu, Fenerbahçe taraftarı olmasıyla da biliniyor.

Exit mobile version