Adriana Lima’dan Pele’ye veda sözleri

Brezilyalı efsane futbolcu Pele'nin hayatını kaybetmesi Adriana Lima'yı yasa boğdu. Pele'nin ardından "Bazı adamlar aileden unvanla kral olarak doğar ama bazıları da var ki mütevazı doğsalar da sanatlarıyla, yetenekleriyle, dehasıyla kral olurlar" şeklinde konuşan Lima, "Teşekkürler Pele. Sen ölümsüzsün!" diyerek efsane futbolcuya veda etti

adriana lima pele habermeydan

Yaklaşık bir senedir kolon kanseri tedavisi olan Brezilyalı ünlü futbolcu Pele, 82 yaşında yaşamını yitirdi. Pele’nin vefatı, spor dünyasını yasa boğdu. Vefatının üzerine başsağlığı ve veda mesajları paylaşıldı. Veda eden bir isim de dünyaca ünlü Brezilyalı model Adriana Lima oldu.

Adriana Lima, sosyal medya hesabından Pele ile çekilen bir fotoğrafını paylaştı. 41 yaşındaki model, gönderisinde “Bazı adamlar aileden unvanla kral olarak doğar ama bazıları da var ki mütevazı doğsalar da sanatlarıyla, yetenekleriyle, dehasıyla kral olurlar. Dünya, onun karşısında eğilir. Onu kral yapan yeteneğe, dünya hayranlık ve sevgi içinde eğilir” diyerek Pele’ye övgü dolu sözler sarf etti.

“Bugün tüm zamanların en büyük Brezilyalılarından biri aramızdan ayrıldı. Kral Pele hükümdarlığını zaferler ve başarılarla bitiriyor” diyen Lima, “Dünya tüm zamanların en iyi oyuncusu olan asrın sporcusunun yasını tutuyor” ifadesini kullandı.

“Kral Pele’yi kalbimizde büyük bir hüzünle, saygıyla uğurluyoruz. Bize getirdiği muazzam neşenin tamamen farkındayız ve onu her hatırladığımızda bize neşe getirmeye devam edecek” diyen ünlü model, “Kral, Cennetin Krallığı’nda Tanrı’nın melekleri tarafından kabul edilsin. Eminim ki, dâhimizin onların yanında olmasından memnun olacaklardır” ifadelerini aktardı.

Lima, mesajını, “Teşekkürler Pele. Sen ölümsüzsün!” şeklinde bitirdi.

PELE HAKKINDA

Edson Arantes do Nascimento veya bilinen adıyla Pele, 23 Ekim 1940 tarihinde dünyaya geldi. Aile tarafından Pepe takma adıyla çağrılırdı ama kuzenleri ve küçük arkadaşları tarafından yaramaz anlamına gelen ‘Peli lakabı takıldı, bu lakap zamanla Pele oldu.

1956’dan emekli olduğu 1977’e kadar, hazırlık maçları da dâhil olmak üzere oynadığı 1363 maçta attığı 1279 gol Guinness Dünya Rekorları’nda yer almaktadır. Tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen Pelé; Franz Beckenbauer, Alfredo Di Stéfano ve Karl-Heinz Rummenigge gibi futbolcuların yanı sıra FIFA tarafından da “en iyisi” olarak nitelendirilmiştir. 2000’de Diego Maradona ile birlikte FIFA Yüzyılın Oyuncusu ödülünü kazanmıştır.

Exit mobile version