Acun Ilıcalı Kimdir? EXXEN Fikri Ne Zaman Ortaya Çıktı?

Medya sektörünün en güçlü isimlerinden Acun Ilıcalı'nın hayat hikayesinin kırılma noktası nedir? TV8 ve EXXEN süreçleri nasıl gelişti?

acun 1

Ünlü iş insanı Acun Ilıcalı, geçtiğimiz günlerde yapılan Türkiye Tek Yürek bağış kampanyasındaki performansıyla dikkat çekmişti. Depremzedeler için toplanması hedeflenen bağış miktarında önemli bir katkı sunan ünlü yapımcı, geçmişte de birçok yardım organizasyonunda benzer bir rol üstlenmişti. Televizyon dünyasının en başarılı kariyerlerinden birini elde eden Acun Ilıcalı, günümüzde hem TV hem de dijital platform patronluğunu aynı anda yürütmekte. 90’lı ve 2000’li yıllarda başlayan yükselişiyle Acun Ilıcalı, hayat hikayesiyle birçok insana örnek olabilecek anekdotlar sunmakta.

Aslen Erzurum Aşkale kökenli olan Acun Ilıcalı, babasının işlerinin bulunduğu Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde, 29 Mayıs 1969 tarihinde dünyaya geldi. İlköğrenimini Edirne’de, liseyi ise Kadıköy Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Acun Ilıcalı; üniversitede ise İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü yarıda bıraktı. İş hayatına genç yaşlarda atılan başarılı iş adamı, 90’lı yılların ortasında Show TV’de spor muhabirliğine başladı ve bu dönemden itibaren sürekli olarak medya içerisinde yer aldı.

2000’li yılların ilk dönemlerinde Acun Firarda isimli gezi programını yapmaya başlayan başarılı sunucu, 2004 yılında ACUNMEDYA isimli yapım şirketini kurdu ve yurt dışından birçok TV şovu formatını ülkemize getirdi. Var mısın Yok musun?, Fear Factor, Survivor, Yetenek Sizsiniz, O Ses, MasterChef, Yok Böyle Dans gibi birçok formatın ülkemizde de reyting rekorları kırması; Acun Ilıcalı’nın televizyon kariyerinin önlenemez yükselişini de beraberinde getirdi. TV kanallarının en çok reyting getiren projelerini yapan ve bu sayede önemli bir maddi gelir elde eden Acun Ilıcalı; 2013 yılında TV8 kanalını satın aldı ve projelerini kendi kanalında yayınlamaya başladı.

Acun Ilıcalı’nın EXXEN Süreci

2016 yılında TV8 bünyesinde bir eğlence ve spor kanalı da kuran Acun Ilıcalı, TV8,5 projesini de bu dönemde hayata geçirdi. Son dönemde spora yönelik yayınlarıyla dikkat çeken bu kanal, ünlü televizyoncunun en yeni projeleri arasında yer aldı. Yunanistan’da da birçok formatının prodüksiyonunu üstlenen Ilıcalı; kendi bünyesinden çıkardığı formatları ise Meksika, Romanya, Slovenya, Kolombiya, Brezilya ve Macaristan gibi ülkelere pazarlamayı başardı.

Televizyon dünyasında elde edilen büyük başarı sonrasında dijital platformlara da yönelen Acun Ilıcalı; 2021 yılının ilk günlerinde EXXEN isimli platformu tanıttı. Kendi girişimi olan bu platformda birbirinden farklı orijinal içerikleri izleyiciyle buluşturan Acun Ilıcalı; Leyla ile Mecnun ve Gibi gibi komedi dizileriyle platformun popülerliğini arttırmayı başardı. Ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi gibi kupaların yayın haklarını alan platform; bu sayede de önemli bir kitle elde etti.

Hull City Macerası

Televizyonculuk haricinde de birçok farklı yatırımı bulunan Acun Ilıcalı; bu yatırımlar arasında en çok futbolla dikkat çekti. Yıllardır futbola hayranlığı ve Fenerbahçe taraftarlığıyla bilinen Ilıcalı; 2020 yılında Hollanda Eredivisie ekiplerinden Fortuna Sittard’a ortak olmuştu. Bu ortaklıktan kısa bir süre içerisinde ayrılan Ilıcalı; 2022 Ocak’ta yeni yatırımıyla ilgilenmeye başladı. İngiltere Championship ekiplerinden Hull City’i satın alan Acun Ilıcalı; ülkemizden İngiltere’de futbol kulübü satın alan ilk isim oldu.

Özel Hayatı

Genç yaşta anne ve babasını kaybeden Acun Ilıcalı; aynı dönemde bir kız çocuğu babasıydı. Bu sürecin ardından TV kariyerine adım atabilmeyi başaran ünlü televizyoncu, ailevi zorlukları iş aracılığıyla aşabilen isimlerden.

İlk eşi ve ilk kızının annesi Seda Başbuğ’dan 1993 yılında boşandı. 2003 yılında yeniden evlenen Acun Ilıcalı, bu evliliğinden de iki kız çocuğu oldu. İkinci eşinden olaylı bir şekilde boşanan ünlü yapımcının, 2017 yılında evlendiği ve 2018’de boşandığı Şeyma Subaşı’ndan da bir kız çocuğu dünyaya geldi. Bu dönemde magazin sayfalarında çokça yer alan Ilıcalı, Şeyma Subaşı evliliği sonrasında da pek çok kez magazin iddialarıyla gündeme geldi.

Exit mobile version