YSK’ya itiraz etmek için son gün

Bugün saat 17.00 itibarıyla, 14 Mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı itiraz süresi sona eriyor.

ysk habermeydan

Bugün, YSK’ya itiraz etmek için son gün.

YSK’nın seçim takvimine göre, itirazlar sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına yönelik olarak sırasıyla ilçe seçim kurulu, il seçim kurulu ve en son olarak YSK’ya yapılabilmektedir. Tutanaklara karşı yapılan itirazlar seçimin ertesi günü gerçekleşti ve ilçe seçim kurulları bu konuda kararlarını verdi.

İlçe seçim kurulu kararları ve birleştirme tutanaklarına karşı dün saat 17.00’ye kadar il seçim kuruluna itirazlar yapıldı. Bu itirazlara il seçim kurulları tarafından saat 23.59’a kadar karar verildi.

İl seçim kurulu kararları ve il birleştirme tutanaklarına karşı itirazlar ise bugün saat 17.00’ye kadar YSK’ya yapılabilir.

YSK, il seçim kurulu kararları ve il birleştirme tutanaklarına yönelik yapılan itirazları değerlendirerek karara bağlayacaktır. Tüm itiraz süreçleri tamamlandıktan sonra YSK, kesin seçim sonuçlarını ilan edecektir.

Exit mobile version